1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Petrol ve doğalgazda dev anlaşma imzalandı
Petrol ve doğalgazda dev anlaşma imzalandı

Petrol ve doğalgazda dev anlaşma imzalandı

Petrol üretimini gittikçe arttıran Hindistan yeni planlarını devreye soktu. Hindistan, Abu Dhabinin petrol ve doğalgaz sahalarının yüzde 10'unu satın aldı.

A+A-

Hindistan Petrol Bakanlığının verilerine göre, Hindistan genelindeki toplam petrol tüketimi, 2018in ilk ayında yüzde 10.3 ile, son 14 ayda gözlemlenen en yüksek hızda ararak 15.3 milyon tondan 16.9 milyon tona yükseldi.

Petrol tüketimi haberlerinin artmasından sonra, Hindistan Başbakanı Narendra Modinin ikinci Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinin ardından, başkent Abu Dhabide devlet tarafından işletilen Petrol ve Doğalgaz Kurumu (ONGC) ile Bharat PetroResources and Indian Oil ve Abu Dhabi National Oil Companyden oluşan bir konsorsiyum arasında, ülkenin petrol ve doğalgaz sahalarının işletme hakkının yüzde 10 hissesinin satın alınması için bir Uzlaşı Belgesi (MoU) imzalandı.

İmzalanan MoU belgesi, petrol fiyatlarının yeniden yükselmeye başladığı bir anda Hindistan'ın enerji güvenliği arayışında önemli bir dönüm noktası olarak görülürken, Bakanlık verilerine göre, Hindistan genelindeki petrol tüketiminde gözlemlenen artış, satış vergisinin istikrarı sonrasında karayolu yük taşımacılığında gözlemlenen geliştirmeler ve artan otomobil ve scooter kullanımına bağlı olarak gerçekleşti.

Vira Haber

Bu haber toplam 5877 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.