1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. Piri Reis Gecesi'nden renkli kareler
Piri Reis Gecesi'nden renkli kareler

Piri Reis Gecesi'nden renkli kareler

Piri Reis Haritası'nın 500. Yılı münasebetiyle IMO Genel Kurulu haftasında Londra'da verilen resepsiyona Türk Denizcilik sektörü tam kadro katılırken, IMO üyesi ülkeler yoğun ilgi gösterdi.

A+A-

Piri Reis Haritası'nın 500. Yılı münasebetiyle IMO Genel Kurulu haftasında Londra'da verilen resepsiyona, Türk Denizcilik sektörü tam kadro katılırken, IMO üyesi ülkeler yoğun ilgi gösterdi.

Ulaştırma, Deniziclik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka'nın ev sahipliğinde gerçekleşen "Piri Reis Haritası'nın 500. Yıldönümü" Resepsiyonu'na IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu, İçişleri Eski Bakanı Abdulkadir Aksu, IMO Genel Kurul Başkanı ve Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, IMO eski Genel Sekreteri William O'Neil, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Deniz Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Azman, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Genel Muhasip Recep Düzgit, Yönetim Kurulu Üyeleri Alev Tunç, Şadan Kaptanoğlu, Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oral Erdoğan, Piri Reis Üniversitesi Mütevveli Heyeti Üyesi Başak Akdemir, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Genel Sekreteri Sefer Süheyl Demirtaş, IMO Üyesi ülkelerin Ulaştırma Bakanları, IMO Daimi Delegesi üye ülke Büyükelçileri, IMSO Başkanı Estaban Pacha ve çok sayıda konuk katıldı.

Piri Reis Respsiyonu'nun hazırlanmasında büyük emeği olan Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli'nin tam kadro ile Londra'ya çıkarma yapması ve organizasyon ile birebir ilgilenmesi dikkat çekerken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı personelinin, Londra Büyükelçilik personeli ile uyum içinde cansipare çalışmaları takdirle karşılandı.

PİRİ REİS HARİTASI'NIN 500. YILDÖNÜMÜ, IMO BAŞKANLIĞI VE BİNALİ YILDIRIM

Piri Reis Haritası'nın 500. Yılı'na denk gelen 28. IMO Genel Kurulu'nda, İngiltere'nin teklifiyle 170 üye ülkenin tam destek verdiği Türkiye'nin IMO Başkanlığı'na seçilmesi, Türk delegasyonu arasında sevinçle karşılanırken, Türkiye'nin 57 yıl sonra IMO Başkanlığını alması adeta çifte bayram coşkusuyla karşılandı.

Piri Reis Resepsiyonu'na katılan Türk Sivil Denizcilik sektörünün çatısı konumunda bulunan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Deniz Haber Ajansı'na yaptığı özel açıklamada, Türkiye'nin IMO Başkanlığını almasının mutluluk ve gurur verici bir olay olduğunu kaydederek; "Keşke bu resepsiyonda Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'da olsaydı. Bu başarının kazanılmasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katkısını büyüktür. Son 10 senede Türk Denizcilik sektörünün kalkınmasında Binali Yıldırım ve Bakanlık kadrolarının payı büyüktür" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka'nın, sektörle uyum içinde çalışması ve sorunlar anında çözüme ulaşmasında emeği olduğunu söyleyen İMEAK DTO Başkanı Metin Kalkavan, bu başarının mutluluğunu yaşamamız gerektiğini sözlerine ekledi.

AHMET GÜCEL'İN BAŞARISI

Türkiye'nin IMO Daimi Temsilciliğinde Denizcilik Uzmanı olarak görev yapan Ahmet Gücel'in IMO çalışmalarındaki başarısı, gözle görünür bir şekilde izlenirken, IMO Üyesi ülkeler ile samimi ikili ilişkileri, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü'ndeki etkisini net bir şekilde ortaya koyduğu görüldü.

Diğer taraftan Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz'ün liderliğinde yapılan çalışmalar, Türkiye'nin IMO'da vazgeçilmez ülkeler arasında yerini almasını sağladı.

denizhaber_imo.jpg

imo_gisbir_1.jpg

imo_piri_1.jpg

imo_son_1.20131129143526.jpg

resepsiyonun_cicekleri.jpg

ubak_1.jpg

william_port.jpg

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1670 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.