1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Prof. Dr. Odabaşı anısına kolokyum düzenlendi
Prof. Dr. Odabaşı anısına kolokyum düzenlendi

Prof. Dr. Odabaşı anısına kolokyum düzenlendi

İTÜ tarafından Prof.Dr. A. Yücel Odabaşı’nın anısına iki yılda bir düzenlenen kolokyumların 3.cüsü  15-16 Kasım 2018 tarihlerinde düzenlendi

A+A-

Prof.Dr. A. Yücel Odabaşı’nın anısına iki yılda bir düzenlenen kolokyumların 3.cüsü bu yıl 15-16 Kasım 2018 tarihlerinde İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi, Fakülte Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bu yıl yapılan kolokyumun teması “Pervane Kavitasyonu ve Etkileri Konusunda Gelişmeler: Deneysel ve Hesaplamalı Tahmin Yöntemleri” olup davetli konuşmaların yanı sıra 5 yurtiçi 12 yurtdışı olmak üzere toplam 17 bildiri sunuldu. Kolokyumda yurtdışından 13 yurtiçinden 51 olmak üzere 64 katılımcı yer aldı. Kolokyumu destekleyen denizcilik endüstrisinden 9 kuruma plaketleri Gala gecesinde takdim edildi. Yakın bir zamanda tamamlanacak ve boyut itibarıyla dünyada 7. büyüklükte olan olan İTÜ Kavitasyon Tüneli (İTÜ-CAT) hakkında da bir tanıtım sunumu yapıldı. Sunumlar sırasında yerli ve yabancı katılımcılar pervane kavitasyonu ölçüm sistemlerini karşılaştırma, İTÜ-CAT de yapılabilecek çalışmalarla ilgili bilgi sahibi olma, konunun uzmanlarıyla tanışıp tartışabilme imkanı buldu.

kolokyum.jpg

kolokyum1.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 5885 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.