1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Prof. Dr. Uğur Özgöker'in Yeni Kitabı Çıktı
Prof. Dr. Uğur Özgöker'in Yeni Kitabı Çıktı

Prof. Dr. Uğur Özgöker'in Yeni Kitabı Çıktı

'Gezegeni etkileyen sera gazı salınımına ağırlıklı katkısı olan Avrupa Birliği, bu durumdan çıkış için etkili yollar bulmaya çalışmaktadır.'

A+A-

C. Uğur Özgöker'in kaleme aldığı 'Avrupa Birliği Politikalarında İklim Değişikliği: Çevre, Enerji Ve Sürdürülebilirlik' adlı kitabı okuyucularla buluştu.

Kitabın tanıtımında şu ifadelere yer verildi; 

'Avrupa Birliği, Avrupa coğrafyasını, siyasal ve kültürel arka planını temel alan bir ekonomik oluşumdur. Tüm dünyayı görülen, küresel düzeyde gerçekleşen değişiklikler; Avrupa Birliğinin ekonomik varlığını ve gücünü derinden etkilemektedir.

Ekonomik gelişme üzerine yükselen Avrupa Birliği bu durumu değiştirebilmek ve etkin bir rol almak için öncülük yapmaktadır. Gezegeni etkileyen sera gazı salımına ağırlıklı katkısı olan Avrupa Birliği, bu durumdan çıkış için etkili yollar bulmaya çalışmaktadır.

Avrupa Birliği ülkeleri; özellikle küresel ısınmanın neden olduğu doğa ve çevre felaketleri, bu yaşlı gezegeni yaşanılamaz hale getirmeden önce; gelecek nesillere sorumluluk ilkesi çerçevesinde, yenilenebilir enerjiye dayalı sürdürülebilir ve içinde yaşanabilir bir çevre bırakma çabasını göstermektedir.

Avrupa Birliği, uygulanabilir, hayata geçirilebilir önlemleri almak için uluslararası konferanslar düzenlemekte; insiyatifler ve direktifler yoluyla bir harita oluşturmaktadır ve bu kitap Avrupa Birliği’nin; insanın iklim değişiklikleri ve doğal sonuçlarına karşı yeryüzündeki varlık mücadelesini nasıl yürütebileceğine ilişkin yol haritasını anlatmaktadır.

avrupa-birligi-politikalarinda-iklim-degisikligi-cevre-enerji-ve-surdurulebililik.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 1559 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.