1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Provezza Dragon yine Dünya Şampiyonu oldu!
Provezza Dragon yine Dünya Şampiyonu oldu!

Provezza Dragon yine Dünya Şampiyonu oldu!

Avustralya’nın Fremantle kentinde 3-9 Ocak 2019 tarihleri arasında düzenlenen Dünya Dragon Şampiyonası'nın galibi Andy Beadsworth - Ali Tezdiker - Simon Fry’dan oluşan TUR 1212  Provezza Team oldu.

A+A-

Andy Beadsworth, Ali Tezdiker ve Simon Fry’dan oluşan Provezza Dragon ekibi, 2019 Dragon Dünya Şampiyonluğu ünvanını kazandı. Provezza ekibi, 2017’de kazandığı Dragon Dünya Şampiyonluğu unvanını 10 yarışlık seride koruduğu gibi, büyük kupayı peş peşe ikinci kez Türkiye’ye getirdi.

Royal Freshwater Bay Club, Fremantle Sailing Club ile Australian Dragon Association işbirliğinde düzenlenen ve çoğunluğu Avustralyalı ekiplerden kurulu 34 teknenin kayıt verdiği Dünya Dragon Şampiyonası’nda 11 ülke bayrağı yer aldı.

 Genellikle 14 knot’ı aşan rüzgar ve bazı günler 30 dereceden yüksek sıcaklar eşliğinde yapılan 10 yarış sonrası Provezza birinciliği kucakladı. Son güne 3 puan farkla gelen Provezza, son yarışta birinci oldu ve kupaya uzandı.

 Türk ekip Provezza, Peter Gilmour’un Yanmar Racing Team ekibiyle şampiyonadan önce çalışmaları yapmıştı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da başarıya profesyonelce odaklanan ekip, son yarışa kalan şampiyonluk mücadelesini, finiş hattını ilk sırada geçerek kazanmış oldu.

Provezza ekibi, yarış haftası boyunca bu birincilikle birlikte, toplam 4 yarışta finiş hattını ilk sırada geçmeyi başardı.

Provezza’nın dümencisi Andy Beadsworth, şampiyonluğun ardından yaptığı açıklamalarda çok çalıştıklarının ve şampiyonluğun kolay kazanılmadığının altını şu sözlerle çizdi; ''Yarış haftası boyunca kendi çizgimizde gittiğimizi söyleyemem, hatalar da yaptık. Özellikle son iki gün üzerimizde bir baskı oluştu, ancak neticede finiş hattını birinci geçip büyük zaferi elde etmek muhteşem bir duygu. Takım sorumlumuz Ergin İmre’ye, bize verdiği desteklerden ötürü çok teşekkür ediyorum. Kendisi de bize inandı ve bu zafer için en az bizim kadar sevindiğini düşünüyorum.''

provezza-dragon-1.jpg

provezza-dragon-2.jpg

provezza-dragon.jpg

provezza-dragon3.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 6312 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.