1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. PRU 2017-2018 Akademik Yıl Açılış Töreni büyük bir coşkuyla yapıldı.
PRU 2017-2018 Akademik Yıl Açılış Töreni büyük bir coşkuyla yapıldı.

PRU 2017-2018 Akademik Yıl Açılış Töreni büyük bir coşkuyla yapıldı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Onur Konuğu olarak katıldığı ve PRU kurucu rektörü Üyesi Prof. Dr. Osman Kamil Sağ’ın açılış dersini verdiği PRU 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, Deniz Kampüsü konferans salonunda gerçekleşti.

A+A-

PRU 2017-2018 Akademik Yıl Açılış Töreni büyük bir coşkuyla yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın yanı sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salih Özpak, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz, IMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve PRU Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, Türk Deniz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Süalp Ömer Ürkmez ve diğer devlet yetkilileri ile protokol erkanı, PRU Mütevelli Heyeti üyeleri akademisyenleri , çok sayıda öğrencir ve öğrenci velileri de katıldı.


Açılış konuşmasını Pîrî Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan yaptı.

“2017-2018 Yılına başlarken gerek Türkiye’de gerek Dünya’da çok da hoşumuza gitmeyen gelişmeler yaşanmakta. Herşeyden önce amacımız Dünya’da mutlu, refah düzeyi yüksek yaşanılabilir medeni bir hayat olmasını arzuluyoruz” diyerek sözlerine başlayan Prof.Dr. Erdoğan “Savaşın olduğu yerde medeniyet yoktur. Savaşın olduğu yerde barış yoktur.  O yüzden ilk mesajım sağduyulu olmak, Dünyanın neresinden olursa olsun herkesi insanların acısını paylaşmaya davet ediyorum.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Prof. Dr. Erdoğan; “Pîrî Reis Üniversitesi’nde 3 Fakülte ve 1 Denizcilik Meslek Yüksekokulu 2 Enstitü ile eğitim yapıyoruz. PRU denizciliğe odaklanan bir tema üniversitesidir. Üniversitemizde denizcilik dışındaki dallarda okuyan öğrencilerimizin de denizcilik konusunda kaynaşmasını istiyoruz ve eğitim planlarımızı buna göre organize ediyoruz. Üniversitemizde görev yapan 195 akademisyenimize, 97 idari personelimize ve taşeron olarak hizmet aldığımız kişilere, Türk Deniz Eğitim Vakfı’na, Deniz Ticaret Odasına ve denizcilik camiasına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Açılış dersini yapacak olan kurucu rektörümüz Prof. Dr. Osman Kamil Sağ’a bizi kırmadığı için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Denizcilik sektör temsilcilerinin önemine değinen PRU Rektörü; şunları kaydetti.“Denizcilik sektör temsilcileri öğrencilerimiz ve üniversitemizle eğitim konusunda daha fazla yardımcı olmalarını ilgilenmesini bekliyoruz.  Bu sene mümkün olan her hafta bir sektör temsilcisini konferans, seminer vb. etkinliklerle öğrencilerimizle buluşturmayı planlıyoruz.”

5 Yıllık Strateji Planımızı oluşturduk

IAMU sürecinden bahseden Prof. Dr. Erdoğan; Dünya Denizcilik Üniversiteleri Birliği’ne bütün engellemelere rağmen üyeliğimizin gerçekleştiğini ve 11 Ekim 2017 de beratının alınacağını söyledi. Pîrî Reis Üniversitesi Hukuk Fakültesi kararının YÖK tarafından kabul edildiğini ve Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderildiğini kaydeden PRU Rektörü ; “URAP tarafından yapılan araştırmada 2008 yılından sonra kurulan üniversitelerden ilk 5’in içerinde yer alıyoruz. 5 Yıllık Strateji Planımızı oluşturduk. En kısa sürede web sitemizde yer alacak. Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından takip edilen Kurum İçi Değerlendirme Raporu web sitemizde yer alıyor. Dileyen şeffaf bir şekilde neler yaptığımızı bu raporda görebilir.” Dedi.

Bütün katılımcılara teşekkür eden PRU Rektörü; “Bugün burada bulunan ve Tuzla’nın eğitim kenti olmasında, öğrencilerimizin Tuzla’da mutlu huzurlu olmasını sağlayan ve  Piri Reis Üniversitesi’nin kuruluşunda büyük katkısı olan Tuzla Belediye Başkanı Sayın Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkürü bir borç bilirim.

Bütün öğrencilerimize başarılı sağlıklı bir üniversite hayatı diliyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış Dersini PRU Kurucu Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ yaptı. Prof.Dr. Sağ, temel mühendislik dersindeki gözlemlerini aktardı.

Pîrî Reis Üniversitesinin vizyon ve misyonuna değinen Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan da Piri Reis Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne çok büyük yol kat ettiğini dile getirdi .Yeşil kampüsün önemine değinen Kalkavan, üniversitenin ilk kurulduğu yıllarda Mütevelli Heyeti olarak işin çok işinde olduklarını ancak geldiğimiz noktada Rektörümüz ve ekibi çok  iyi bir şekilde bize ihtiyaç duymadan bu işi yürüttüğünü belirtti. Bu sene eğitime yeni başlayan “Gemi Aşçılığı” programına da değinen Sayın Kalkavan mezunların çok iyi maaşlarla kendilerine uygun iş bulabileceğini söyledi.

Kalkavan sözlerini şöyle sürdürdü; “Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ederim Müthiş bir eğitim aşığı ve bize olan katkısı yadsınamaz. Pîrî Reis Üniversitesi gibi değerli bir eser yüzlerce gemiyle marinayla kıyaslanamaz. Bunu başarmak biz denizcilerin rüyasıydı ve Pîrî Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olarak bütün DTO üyelerine candan gönülden şükranlarımı sunuyorum.  Emeği geçen herkese teşekkür ederim yeni yılda başarılar dilerim.”


Denizcilik küresel dostluk ve küresel vizyon demektir.

Protokol konuşmaları Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zerey ile devam etti. Zerey; Pîrî Reis Üniversitesi Dünyada ve ülkemizde denizcilik eğitimi veren ve  herkesin takdirini kazanmış önemli akademik kurumlardan birisidir. Bu eğitim ve öğretim yılı açılış töreninde  sizlerle beraber burada bulunmaktan mutluluk diliyorum. Denizcilik küresel dostluk ve küresel vizyon demektir. Bizim denizcilerimiz de küresel vizyonun adayları olarak bugün yeni eğitim öğretim yılına başlıyor ve Dünya denizlerine açılmak için gün sayıyor. Hepinizi canı gönülden tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Türkiye’ye örnek olan bilim yuvamız Pîrî Reis Üniversitesi denizclik eğitiminde ilklere imza atan Türk denizcilerinin beyin takımını yetiştiren bir eğitim kurumumuzdur.” sözleriyle konuşmasına başladı.

Zerey: PRU Denizcilik Fakültesi bakanlığımız tarafından yapılan STCW eğitimleri denetlemelerinden başarıyla eksiksiz geçmiştir.

Pîrî Reis Üniversitesi’nin denizcilik konusundaki önemine değinen Zereye sözlerini şöyle tamamladı ; “Bugün eğitime başlayan gençlerimiz Türk denizciliğini emanet edeceğimiz ellerdir. Pîrî Reis Üniversitesi hem güverte hem de makina sınıflarından eğitim veren uzakyol zabitan yetiştiren bir kurum olarak kalitesini kısa zamanda ispat etmiştir. Eğitimcileri ve eğitim sırasında öğrencilerine sağladığı araç ve gereçlerle çağın gerekmişlerini sağlayan bu eğitim kurumumuz öğrencilerinin teorik eğitimlerinin yanı sıra mesleki hayatta uygulamaya geçmelerine yardımcı olan laboratuvar, uygulama tesisleri, simülatör merkezi ve eğitim gemisiyle ülkemiz denizcilik eğitiminin gözbebeğidir. PRU Denizcilik Fakültesi bakanlığımız tarafından yapılan STCW eğitimleri denetlemelerinden başarıyla eksiksiz geçmiştir. 2017-2018 Akademik yılında öğrencilerimize başarılar diliyoruz.”


Onur Konuğu Tuzla Belediye Başkanı Sayın Dr. Şadi Yazıcı:

Dr. Şadi Yazıcı; “Tuzlamıza değer katan bu üniversitemizi bir demirbaş olarak görüyoruz ve her zaman içinizden biri olarak da mutluluk duyacağım.” diye sözlerine başladı.

Denizlere hakim olan dünyaya hakim olur

Bir temel bilimler üniversitesi kurma çalışmalarının olduğunu belirten Dr. Yazıcı; “Spesifik bir üniversite olan Pîrî Reis Üniversitesi 76 vakıf üniversitesi arasında bize ilham kaynağı olmuştur. Biz marina yaptık ama siz üniversite kurdunuz. Üniversite kurmanın zor ama  keyifli olduğunu biliyoruz .Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederim. Ülkem adına Tuzla adına böyle üniversiteye sahip olmaktan mutluluk duyuyorum. Denizlere hakim olan dünyaya hakim olur. ….Bu realite devam ediyor ve bunu sağlayacak olan sizlersiniz.” diye konuştu.

Yaşamayı iyi bilmemin önemine vurgu yapan Dr. Yazıcı öğrencilere sosyal sorumluluk projelerine mutlaka katılmalarını ve hedeflerini belirlemelerini söyledi.

Heyecan duyduğumuz işlerde başarılı oluruz.

Meslek sevgisi konusunda öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Dünya çapında bir denizci yetiştirmek için iyinin iyisini hedeflemek lazım. Mesleğimizi daha iyi noktaya getirmek gerekiyor. Dünya çok hızlı ilerliyor. dünden daha hızlı olmak zorundasınız . Sevgi ve heyecan olmayan hiç bir iş başarıya ulaşmaz. Heyecan duyduğumuz işlerde başarılı oluruz. Mesleğimizi sevmiyorsak başarılı olmayız.”

İngiliz şair, oyun yazarı ve tiyatro oyuncusu ve Rönesans Dönemi’nin büyük isimlerinden William Shakespeare’in “İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için, sevmekten korkuyor. Sevilmekten korkuyor, kendisini sevilmeye layık görmediği için.Düşünmekten korkuyor, sorumluluk getireceği için. Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten korktuğu için. Duygularını ifade etmekten korkuyor, reddedilmekten korktuğu için. Yaşlanmaktan korkuyor, gençliğinin kıymetini bilmediği için. Unutulmaktan korkuyor, dünyaya iyi birşey vermedigi için. Ve ölmekten korkuyor aslında yaşamayı bilmediği için.” sözleriyle devam eden Dr. Şadi Yazıcı; “Korkularımızı yendiğimiz zaman her şeyin daha iyi olacağına yürekten inanıyorum. Sürekli öğrenerek dolu dolu bir eğitim hayatı diliyorum. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Onur konuğu olarak burada bulunmaktan çok mutlu oldum.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Törenin sonunda bu sene PRU’da bölüm ve programlarına birincilikle yerleşen öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

pru-akademik-yil-acilis-toreni1.jpgpru-akademik-yil-acilis-toreni0.jpgpru-akademik-yil-acilis-toreni4.jpgpru-akademik-yil-acilis-toreni5.jpg

dr.-yazici.jpgg.zerey.jpgprof.dr.-erdogan.jpgprof.dr.-sag.jpg

Bu haber toplam 3862 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.