1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. PRÜ’de Hukuk Fakültesi kurulmasına onay çıktı
PRÜ’de Hukuk Fakültesi kurulmasına onay çıktı

PRÜ’de Hukuk Fakültesi kurulmasına onay çıktı

Piri Reis Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Hukuk Fakültesi kurulmasına onay çıktı. Türkiye’nin İlk ve Tek Denizcilik İhtisas Üniversitesi olma özelliğiyle dikkat çeken PRÜ, Hukuk Fakültesi kurulduktan sonra “Deniz Hukuku” alanında uzmanlaşmayı planlıyor.

A+A-

Pîrî Reis Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin kurulmasına onay veren 2017/11320 sayılı Bakanlar Kurulu kararı bugün (16 Şubat 2018) Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Kararı büyük bir memnuniyetle karşıladığını belirten Pîrî Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Oral Erdoğan; ”Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz için bunun büyük bir gereklilik olduğuna inandık ve ona göre başvurumuzu attık. Türkiye’nin ilk ve tek denizcilik ihtisas üniversitesi  olan Piri Reis Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi’nde temel hukuk eğitiminden sonra özellikle “Deniz Hukuku” alanında uzmanlaşmayı planlıyoruz. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlayacağız. Kararın; ülkemiz, üniversitemiz ve herkes için hayırlı olmasını diliyorum.” diye belirtti.

Başbakan Sayın Binali Yıldırım; Pîrî Reis Üniversitesi tarafından kendisine verilen "Fahri Doktora" ünvanı töreninde bu ihtiyacı dile getirmişti.  Sayın Başbakan şunları kaydetmişti: "Denizcilik, hukukla beraberdir. Türkiye'nin deniz hukuku konusunda çok ciddi yetişmiş insana ihtiyacı var. Niye? Bizim deniz kıyılarımızın uzunluğu kara hudutlarımızın üç katı. 8 bin 484 kilometre ve komşu olduğumuz ülkeler var. Bunlarla problemlerimiz var. Adalarda var, efendim kıta sahanlığı meselesi var, uluslararası sular var, özellikle Ege'de birtakım konularımız var. Bunları inceleyecek ve uluslararası deniz hukuku çerçevesinde ülkemizin hakkını, hukukunu takip etmek için sadece hukukçu değil, yetişmiş deniz hukukuna vakıf gençlerimize, insanlarımıza, hukukçularımıza ihtiyaç var. Onun için Piri Reis Üniversitesi'ne hukuk fakültesi kurulması için gereken yapılacak”

Devletimize ve Hükümetimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım , Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Başbakanlık Müsteşarı Sayın Dr. Fuat OKTAY olmak üzere Pîrî Reis Üniversitesi Hukuk Fakültesi kurulması için katkı veren bütün kurum, kuruluş ve kişilere sonsuz teşekkür ederiz.

Pîrî Reis Üniversitesi 10. Yaşında

2008 yılında kurulan Pîrî Reis Üniversitesi, bu sene 10. Kuruluş yılını kutluyor. Üniversitede Denizcilik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Denizcilik Meslek Yüksek Okulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü bulunmaktadır. Üniversite ilk mezununu 2014 yılında verdi.

Resmi Gazete'de yayımlandı

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü ve fakültelerin kurulması ile kapatılmasına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Sağlık Yüksekokulu, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Nazilli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğü bünyesindeki Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitüleri, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Antalya Sağlık Yüksekokulu ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kapatıldı.

İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi, KTO Karatay Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Yabancı Diller Yüksekokulu, Piri Reis Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Hukuk Fakültesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Sağlık Bilimleri Enstitüsü kurulması kararlaştırıldı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Uluslararası Tıp Fakültesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Spor Bilimleri Fakültesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak da Lisansüstü Programlar Enstitüsü kuruldu.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Antalya'nın Kemer ilçesinde Kemer Denizcilik Fakültesi, Bartın Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak da Spor Bilimleri Fakültesi kurulmasına karar verildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 9375 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.