1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Putin’den ‘’Denizden üzerimize gelmeyin” mesajı
Putin’den ‘’Denizden üzerimize gelmeyin” mesajı

Putin’den ‘’Denizden üzerimize gelmeyin” mesajı

Putin, Rusya’nın St. Petersburg kentinde, Rusya Donanma Günü kutlamaları kapsamındaki geçit töreninde yaptığı açıklamada “Donanmamız, ülkemizin güvenliğini ve ulusal çıkarlarını koruyarak herhangi bir saldırganı püskürtebilir” dedi.

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Deniz Kuvvetlerinin 323. yıldönümünde savaş gemileri geçit töreninde yaptığı konuşmada NATO’ya “Denizden üzerimize gelmeyin” mesajı verdi.

Rusya’nın ikinci başkenti olarak bilinen St. Petersburg’daki Neva nehri üzerindeki geçit töreninde konuşma yapan Putin, Rusya’nın sadece karada ve havada değil, denizde de artık süper güç olduğunu ‘ilan etti’. Yıl sonuna kadar bir dizi yeni savaş gemisinin donanmaya katılacağını açıklayan Rus lider, “Sadece yıl sonuna kadar 15 yeni savaş gemisini deniz donmamıza katılacak. Denizde kullanılan hava kuvvetlerimiz ve deniz üslerimizi de güçlendiriliyor. Denizlerde de artık büyük güce sahip Rusya, saldırgan kim olursa olsun ona karşılık verebilecek güçte. Günümüz Rusya donanması dünya sularında devriye pratiğine de tekrar dönüyor. Savaş gemilerimiz okyanus ve denizlerde Rusya’nın milli çıkarları ve egemenliğini savunacak. Deniz gücümüzden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Putin’in konuşmasından sonra Rusya Deniz Kuvvetlerinden 4 bin denizci, 43 irili ufaklı savaş gemisi ve 41 uçakla tören geçidine katıldı.

Putin önceki gün Finlandiya Körfezi’nde İkinci Dünya Savaşı’nda batan Sch-308 Semga adlı denizaltıyı incelemişti.

 Putin'in su altı aracıyla yaptığı inceleme, suyun 50 metre altında yaklaşık 1 saat kadar sürdü.

'Sch-308 Semga' denizaltı, Eylül 1942'de Baltık Denizi'ndeki Fin adası Uto bölgesinde görev aldı. Komutanı daha sonra düşmanın üç nakliye gemisinin imha edildiğini bildirdi. Bununla birlikte, Semga hasar gördü ve görevden geri dönmedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4208 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.