1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. REECON EMRE denize indirildi
REECON EMRE denize indirildi

REECON EMRE denize indirildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapılan "REECON EMRE" kuru yük gemisi denize indirildi.

A+A-

Ustaoğlu Gemi ve Yat Sanayi A.Ş Genel Koordinatörü Avni Biçer, geminin denize indirilişi öncesi yaptığı açıklamada, Furtrans Denizcilik ve Adik A.Ş. konsorsiyumuna yapılan yaklaşık 5 ton ağırlığında, 145 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde, 22 metre yüksekliğindeki ve 14 bin DWT'luk geminin 18 ayda tamamlandığını söyledi.

Aynı firmanın 3 siparişinden ikincisi "REECON EMRE" gemisinin yapımında yaklaşık 700 personelin çalıştığını anlatan Biçer, şunları kaydetti:

"Denize indireceğimiz gemiyi, tersanemize ait donatım limanı tahsisi geciktiğinden Madenci Gemi Sanayi AŞ'ye ait limana çekeceğiz. Akdeniz ve uzak sefer hattında çalışacağını öğrendiğimiz gemiyi, burada yaklaşık 1,5 ay sürecek iç donanımının yapılmasının ardından firmaya teslim edeceğiz. Ülkede yaşanan derin kriz, başta tersaneler olmak üzere imalat sektörünü felç etmiş vaziyette. Bizim, diğer tersanelere göre avantajımız ise önceden aldığımız siparişlerin olmasıydı. Yaklaşık 1,5 ay sonra son gemiyi de tamamlayıp denize indireceğiz, ardından kızaklarımız boş kalacak. Tersanede çalışan 800 personel sayısı da 150'ye kadar düştü. Sürekli kan kaybediyoruz, canımız bunun için acıyor. Bir avantajımız tersanede geminin yanı sıra mega yat yapımını sürdürmemizdir. Bu sayede bugünlere kadar gelebildik."

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, başkan yardımcısı Ali Doğru ile Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Denizcilik İşletmesi ve Yöneticiliği Yüksekokulundan bir grup öğrencinin, tersane çalışanları tarafından denize indirilişini izlediği gemi, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları AŞ'ye ait 2 römorkör sayesinde limana çekildi.

haber3.com

Bu haber toplam 1085 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.