1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. RMK Marine, IDEX 2011'e katıldı
RMK Marine, IDEX 2011'e katıldı

RMK Marine, IDEX 2011'e katıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı için 4 Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemisi inşa etmekte olan RMK Marine, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın en büyük savunma fuarı olan IDEX Fuarı’na katıldı.

A+A-

Sahil Güvenlik Komutanlığı için 4 Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemisi inşa etmekte olan RMK Marine, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın en büyük savunma fuarı olan IDEX Fuarı’na katıldı.

Savunma sanayisinde kara, deniz ve bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren Koç Topluluğu, 20-24 Şubat tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenen, 50'den fazla ülkeden 900'e yakın firmanın katıldığı IDEX 2011 Fuarı'na Otokar ve RMK Marine şirketleri ile katıldı. Fuarda RMK Marine Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi ile dikkatleri çekti.

Koç Topluluğu'nun savunma sanayii stratejileri doğrultusunda IDEX fuarına katılımın önemli olduğunu vurgulayan Koç Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen şunları söyledi:

"Koç Grubu, ülkemiz Savunma Sanayisine 1980'li yıllarından bu yana çok önem vermekte, kaynak ayırmakta ve şirketlerini desteklemekte. Amacımız, ülkemizin güçlü bir milli savunma sanayine kavuşmasını sağlamak, ülkemiz için yarattığımız katma değeri artırmak, Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını en iyi ve verimli şekilde karşılamak. Grup şirketlerimizden Otokar, RMK Marine ve Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri bu alanda başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Başarılarımızı sadece yurtiçi ile sınırlı tutmuyor, uluslararası boyutlara da taşıyoruz. Türkiye'nin tasarım, mühendislik ve üretim gücünü dünyaya tanıtıyoruz. Bugün savunma sanayi şirketlerimizin Türkiye'nin yanısıra dünyada 20'den fazla ülkede on binlerce araca ve birçok projeye imza attığını, özellikle zırhlı araç alanında dünya markası olduklarını söylemekten mutluluk duyuyorum."

IDEX'te Otokar ve RMK Marine şirketlerinin ürün ve projelerinin tanıtıldığını söyleyen Önen, "Fuarlar bizlere dünya pazarlarında da söz sahibi olmak üzere yeni kapılar açıyor. Ortadoğu'nun en büyük savunma sanayi fuarı olan IDEX'te de önemli görüşmeler ve yeni iş bağlantıları gerçekleştirdik. Önümzüdeki dönemlerde de Koç Grubu olarak, ülkemizi yurtdışında da başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz" dedi.

RMK Marine'den en büyük muharip gemi projesi…
RMK Marine "Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi" ile IDEX 2011'de yer aldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa etmekte olduğu Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi sayesinde edindiği deneyim ve birikimleri, Türk Savunma Sanayi'nin gemi inşa alanında son dönemde geçirdiği aşamaları ziyaretçilerle paylaştı.

Virahaber
 

Bu haber toplam 888 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.