1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ''Rus limanlarına yaptırım uygulayın'' çağrısı
''Rus limanlarına yaptırım uygulayın'' çağrısı

''Rus limanlarına yaptırım uygulayın'' çağrısı

Ukrayna, Polonya ve Litvanya Parlamentolararası Meclisi, AB ve G7 gibi uluslararası kuruluşlara Azak Denizi'ndeki Rus limanlarına yaptırım uygulama çağrısında bulundu.

A+A-

Ukrayna,Polonya ve Litvanya Parlamentolararası Meclisi, Avrupa Birliği (AB) üye ülkeleri ve G7 üye ülkelerini, Azak Denizi’ndeki Rusya limanlarına karşı yaptırım uygulamaya davet etti.

Vilnius’ta düzenlenen Ukrayna-Polonya-Litvanya Parlamentolararası Meclisi 9. oturumunda kabul edilen kararda, “Ukrayna, Litvanya ve Polonya Parlamentoları üyelerinden oluşan meclis,  Avrupa Birliği üye ülkeleri ve G7 üye ülkelerini, Ukrayna tarafından kapatılan geçici olarak işgal edilen Kırım’daki limanlarla işbirliği yaptıkları için, Azak Denizi’nde bulunan Rus limanlarına karşı yaptırım uygulamaya davet ediyor.” ifadeleri kullanıldı.

Bununla birlikte, Ukrayna, Polonya ve Litvanya Parlamentolararası Meclisi aldığı kararla beraber, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya karşı sergilediği saldırganlığı ve Azak Denizi’nin askerleştirilmesini kınadı.

Bilindiği gibi, Rusya yönetimi, Azak Denizi’ndeki Taganrog Körfezi’nin bir kısmını 20 yıllık kullanımı için Rusya Savunma Bakanlığına devretmişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 6281 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.