1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Rusya, Mistral'in yerli alternatifi için hazırlıklara başladı
Rusya, Mistral'in yerli alternatifi için hazırlıklara başladı

Rusya, Mistral'in yerli alternatifi için hazırlıklara başladı

Rusya'nın Fransa tarafından teslim edilmeyen helikopter taşıyıcı Mistral gemilerine alternatif olacak yerli üretim bir gemi geliştirdiği açıklandı. Geminin, nükleer reaktör donanımına da sahip olacağı belirtiliyor.

A+A-

International Business Times sitesinin haberine göre, Rusya Birleşik Gemi İnşaatı Şirketi'nden yapılan açıklamada Rus yapımı helikopter ve uçak taşıyıcı gemi projesinin tasarım aşamasında olduğunu ifade edildi.

Rus gemi tasarımı şirketi Nevskiy Tasarım Bürosu'nun araştırmalarına göre, yerli üretimi helikopter ve uçak taşıyıcı gemi projesini gerçekleştirmenin iki seçeneği var: Gemiye nükleer enerji modülü yerleştirmek ya da yerleştirmemek.

Geminin nükleer enerji reaktörü ile donatılması halinde 80-85 bin ton ağırlığında 70 uçak/helikopter taşıyabileceği, diğer durumda ise kapasitesinin 55-65 bin ton ağırlığında 55 araçla sınırlı kalacağı kaydediliyor.

EN ERKEN 2030'DA TAMAMLANACAK

Rus yapımı geminin donanımına eklenebilecek nükleer enerji modüllerinin ‘Lider' tipi savaş gemilerinde test edilmesi beklenirken, gemilerin inşa sürecinin 2030'dan önce tamamlanmayacağı vurgulandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya'ya Fransız yapımı iki Mistral gemisinin sevk edilmesini öngören anlaşmayı geçen hafta iptal etmişti. Fransa, anlaşmanın iptali karşılığında Rusya'ya 1.2 milyar euro tazminat ödemeyi kabul etmişti.

Bu arada Kremlin, mayıs ayında (Fransa ile Mistral anlaşması feshedilmeden önce) yaptığı açıklamada, Rus üretimi helikopter ve uçak taşıyıcı gemi planı olduğunu duyurmuştu.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1279 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.