1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Rusya’nın ilk helikopter gemisi suya iniyor
Rusya’nın ilk helikopter gemisi suya iniyor

Rusya’nın ilk helikopter gemisi suya iniyor

Rusya Donanması ilk Mistral sınıfı helikopter gemisini 1 Kasım 2014 tarihinde alacak. “Vladivostok” adı verilen geminin Fransa’nın Saint-Nazaire limanı tersanelerinde 15 Ekim’de suya indirileceği belirtildi

A+A-

Rusya Donanması ilk Mistral sınıfı helikopter gemisini 1 Kasım 2014 tarihinde alacak. “Vladivostok” adı verilen geminin Fransa’nın Saint-Nazaire limanı tersanelerinde 15 Ekim’de suya indirileceği belirtildi. Rusya’nın ilk Mistral sınıfı helikopter gemisinin test sürüşlerden geçireleceği açıklandı.

Daha sonda Vladivostok” adı verilen geminin Peterburg’a geleceği ve Severnaya Verf (Kuzey Tersane) fabrikasında silahla donatılacağını da belirtildi.

Rusya ve Fransa 2011 yılında imzaladıkları 1,6 milyar dolarlık anlaşma ile iki Fransız yapımı Mistral sınıfı helikopter taşıyıcısı için sözleşme imzalamıştı. Mistral sınıfı gemi Fransız Donanması da helikopter taşıyıcı olarak bilinen amfibi hücum gemisidir. Gemi 13 adet AMX-56 tank dâhil olmak üzere 70 araç,16 adet NH90 veya Tiger sınıfı helikopter,450 kişilik tam teçhizatlı asker taşıyabiliyor..

Gemi ayrıca 69 yataklı hastane ile doğal afetlerde yardımcı gemi olarak kullanılıyor. Ancak Mistal sınıfı diğer iki gemi, Fransız teknolojileriyle Rusya’da üretilecek.

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1073 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.