1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Salda Gölü’nde yeni rekortmen Derya Can
Salda Gölü’nde yeni rekortmen Derya Can

Salda Gölü’nde yeni rekortmen Derya Can

Serbest dalış rekortmeni Derya Can, Salda Gölü’nde, tatlı suda dünya kadınlar serbest dalış rekorunu 68 metreyle kırdı.

A+A-

Serbest dalış Dünya ve Türkiye rekortmeni milli sporcu Derya Can, Salda Gölü’nde rekor denemesi yaptı. Rekor denemesini Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Yeşilova Kaymakamı Abdulhamit Karaca, Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek  ve gözlemci denetimciler izledi.

Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) gözlemcileri denetiminde yapılan rekor denemesinde Derya Can, 2 dakika 5 saniyede paletsiz sabit ağırlık kategorisinde tatlı suda dünya kadınlar serbest dalış rekorunu 68 metreye çıkardı. Derya Can’ın rekoru CMAS yönetim kurulu tarafından onaylandıktan sonra kesinleşecek.

Dalışın ardından basına açıklama yapan Milli Sporcu Derya Can, üzerinde “Başta Başöğretmen Atatürk ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun. Dünya rekorum öğretmenlerimize armağan olsun” yazan pankartla poz verdi.

Rekor denemesinin ardından; Türk Bayrağı açarak kıyıya çıkan Derya Can, çok mutlu olduğunu ifade ederek “Çok güzel bir gün. Su çok soğuk ancak güzel bir dalıştı. Bugün Öğretmenler Günü, ben de bir öğretmenim. Bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum, rekorumu onlara hediye ediyorum. Buraya gelirken sponsorumuz yoktu, ekibimizle ‘Gideceğiz ve bu rekoru kıracağız’ dedik. Kredi çektim, masrafları ödedik. Daha sonra Burdur Valiliği’nin ve Belediye Başkanı’nın destekleriyle başvuru masraflarını ödedik” dedi.

Antrenmanlarda iki kez dünya rekorunu geçtiğini ifade eden Derya Can, garanti bir dalış yapmak istediği için 68 metreyi hedef olarak seçtiğini, kariyerindeki dokuzuncu dünya rekorunu kırdığını belirterek “Sponsor bulamadığımız için hakemlerin rekora iki gün kala biletlerini aldık, buraya gelmeyi kabul ettiler. Önümüzdeki yıl 2-3 projemiz var, sürpriz olacak. Salda Gölü’yle ilgili de planlarımız var. Buraya gelirken hiçbir şeyimiz yoktu. ‘Mutlaka bizi misafir edecek bir köylü, kasabalı buluruz’ dedik. Belediye başkanı bize kalacak yer ve yiyecek de verdi” değerlendirmesi yaptı.

Daha önceki serbest dalış Dünya ve Türkiye Rekoru, 1 dakika 58 saniyede 65 metre ile milli sporcu Şahika Ercümen’e aitti.

Vira Haber

Bu haber toplam 4565 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.