1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Şampiyona sezonu açıldı
Şampiyona sezonu açıldı

Şampiyona sezonu açıldı

İstanbul Offshore Kulübü, yeni şampiyona sezonunun açılış toplantısını, 2008 Dünya Şampiyonu Kerem Tuncer, 2010 Dünya Şampiyonları Saruhan Tan ve Kerim Zorlu’nun da katılımlarıyla Swissôtel’de gerçekleştirdi. Denizde şampiyona sezonu ise 14-15 Mayıs günle

A+A-

 Sezon açılış toplantısına katılan U.I.M(Uluslararası Motonotik Federasyonu) Konsey Üyesi, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Asbaşkanı ve İstanbul Offshore Kulübü Başkanı Uğur Işık, dünyada koşulan en önemli organizasyonlardan birinin Türkiye’de organize edildiğine vurgu yaparak, bu tür şampiyonaların Türkiye için büyük tanıtım kaynağı olduğunu söyledi. Bu yarışta Türk pilotların Fransa, Danimarka, Amerika, İspanya, İtalya ve Almanya’dan gelen pilotlarla yarışacağını belirten Işık, “İddialı takımlarımız arasında Galatasaray ve Beşiktaş’ın yanı sıra bizim için son derece kıymetli Olimpik Marsilya takımı da yer alıyor” dedi ve sporseverlere heyecanlı bir yarış takvimi sunacaklarını ekledi. 2010 yılında 20 Offshore yarışı düzenleyerek dünya rekoru kıran İstanbul Offshore Kulübü’nün, Uluslararası Motonotik Federasyonu tarafından ödüllendirildiğini hatırlatan Işık, bu yıl da aynı performansı sergileyeceklerini belirtti.

“Herkes izleyebilir”

“Her yıl dünyanın başka bir ülkesinde toplanan U.I.M Dünya Offshore Komisyonu 13-15 Mayıs tarihlerinde bir ilk olarak İstanbul’da toplanacak. Komisyonu ağırlamak için tüm hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz” diyen Işık, bu toplantının ne kadar önemli olduğunun da unutulmaması gerektiğini belirtti. Uğur Işık, bu sene Van’dan Adana’ya, Offshore şampiyonalarını Türkiye’nin her yerinde yaygınlaştırmak istediklerini ve bu amaçla çalıştıklarının altını çizdi. Şampiyonaları izlemenin ücretsiz olduğunu ve ellerinden geldiği kadar kıyıya yakın gerçekleştirdiklerini anlatan Işık, “Yarışlar Türkiye’nin her yerine yayılsın diye uğraşıyoruz. Bu spor dalı masraflıdır ama izlemek ücretsizdir, ilgi duyan tüm vatandaşlarımız izleyebilir” dedi.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyon Başkanı Enver Oral ise, İstanbul Offshore Kulübü’nün sıkı çalışmaları ve yoğun yarışma takvimiyle Federasyonlaşma yolunda son adımları attığını belirttiği konuşmasında “Kulübün Türkiye’de motorlu su sporlarında kat ettiği yol, gerçekleştirdiği şampiyonalar ortadadır. Bu çalışmalar Türkiye’nin ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı sağlıyor” dedi.

kopyasi-dsc00643.jpg

 

amca.jpg

dsc00660-copy.jpg

dsc00681-copy.jpg

dsc00683-copy.jpg

 Virahaber

Bu haber toplam 1063 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.