1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. Şangay, Trinidad ve Tobago denizcilik teknoloji merkezleri olarak seçildi
Şangay, Trinidad ve Tobago denizcilik teknoloji merkezleri olarak seçildi

Şangay, Trinidad ve Tobago denizcilik teknoloji merkezleri olarak seçildi

IMO, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmayı hedefleyen yeni projesi için Avrupa Birliği'nden aldığı fonla Denizcilik Teknolojisi İşbirliği Merkezleri (MTCC) kuruyor.

A+A-

Bu merkezlere ev sahipliği yapacak denizcilik okullarından ilk ikisi bir basın duyurusuyla açıklandı.

Buna göre, Küresel MTCC Ağı olarak bilinen proje kapsamında Çin'deki Şangay Denizcilik Üniversitesi Asya-MTCC'nin, Trinidad ve Tobago Üniversitesi ise Karayip-MTCC'nin sorumluluğunu üstlenecek.

Hedeflenen küresel ağın diğer üç ayağını ise Afrika, Latin Amerika ve Pasifik Bölgeleri oluşturuyor. Bölgelerinde önemli bir etkiye sahip olacak MTCC'ler, düşük karbon teknolojileri ile enerji verimliliği çalışmalarının öncülüğünü üstlenecek.

maritime-technology-cooperation-centres.jpg

Şangay Denizcilik Üniversitesi (SMU - Shanghai Maritime University)

20,000'in üzerinde öğrencinin tam zamanlı eğitim aldığı SMU, denizcilik eğitimi üzerine uzmanlaşmış bir üniversitedir. 2010 yılından bu yana özellikle gemilerde enerji verimliliği ve sera gazı emisyonlarının kontrolüyle ilgili teknoloji araştırmaları yürütmektedir. 2012'de hizmete açılan Entegre Makine Odası'nda mesleki eğitim ve araştırma çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca, yakıt ekonomisi üzerine ölçümler ve dizel motorlu makinelerin emisyon testleri de yine buradan sürdürülmektedir.

Trinidad & Tobago Üniversitesi (UTT - The University of Trinidad and Tobago)

UTT, birden çok kampüsü bir arada barındıran yapısıyla denizcilikte kapasite geliştirilmesi, enerji verimliliği, çevre çalışmaları ve denizcilik araştırmaları gibi disiplinler için hazırlanan programlar sunar. Fakültede denizcilik üzerine birçok eğitim tesisi, atölye ve laboratuvar mevcuttur.

Kaynak: IMO

Bu haber toplam 33736 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.