1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Sanmar LNG ile çalışan römorkör inşa etti
Sanmar LNG ile çalışan römorkör inşa etti

Sanmar LNG ile çalışan römorkör inşa etti

Sanmar, Norveçli müşterisi Buksér og Berging için inşa ettiği, her biri sadece sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışan iki Rolls-Royce Bergen C26:33L6PG motora sahip iki römorkörün ilkini tamamladı.

A+A-

Rolls-Royce, bu hafta sonu İstanbul’da gerçekleştirilen bir tören ile dünyanın gazla çalışan ilk römorkörünün yapımını tamamlayan Sanmar Tersanesi’ni kutladı.

Sanmar, Norveçli müşterisi Buksér og Berging için inşa ettiği, her biri sadece sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışan iki Rolls-Royce Bergen C26:33L6PG motora sahip iki römorkörün ilkini tamamladı.

Borgøy adlı ilk tekne, bir dizi deneme seferinin ardından gelecek ay hizmete girecek. Römorkör, Norveç devletinin petrol şirketi Statoil tarafından Kårstø gaz terminalinde kullanılacak.

Rolls-Royce’un tahrik paketinde, gaz tankı ve besleme sistemi ile en son tasarımı olan iki US35 azimut pervanesi bulunuyor. Pervaneler, römorkörlere hızlı manevra ve konumlanma gibi römorkör operasyonunda temel öneme sahip yetenekler kazandırıyor.

Rolls-Royce Ticari Başkanı Neil Gilliver şöyle konuştu: “Bu geminin tamamlanması Rolls-Royce, Sanmar Tersanesi ve Buksér og Berging açısından son derece önemli. Römorkör tahrik sistemlerinde yeni bir çağın habercisi olan bu başarılı projede hep birlikte çalışmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.

“Gaz, bir deniz yakıtı olarak gitgide popülarite kazanırken, gerek çevre sicili gerekse düşük maliyetleri birçok işletmecinin geniş bir yelpazedeki farklı gemi tipleri gazı geleneksel yakıtlara tercih etmesine neden oluyor.

“Dünyadaki römorkör filolarının çoğu, emisyon düzenlemelerinin en katı olduğu kıyıya yakın bölgelerde çalışıyor. LNG daha yaygın şekilde temin edilebilir hale geldikçe de, birçok büyük limanın sahip olduğu römorkörlere güç sağlamak amacıyla yakında bu temiz, düşük maliyetli ve dumansız yakıtı tercih edeceklerinden hiç şüphem yok.”

Rolls-Royce’un gaz motorları ile en son pervane tasarımının birlikte sunulması, hem Borgøy hem de kardeş gemisinin CO2 emisyonlarını geleneksel yakıtla çalışan römorkörlere kıyasla yüzde 30 oranında azaltıyor. Bu iki gemi aynı zamanda gelecekteki bilinen tüm emisyon düzenlemeleri ile de uyumlu olacaklar.

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1188 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.