1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Sedef Tersanesi, Seaspan Spirit'i denize indirdi
Sedef Tersanesi, Seaspan Spirit'i denize indirdi

Sedef Tersanesi, Seaspan Spirit'i denize indirdi

Kanadalı Seaspan Feries Corporation tarafından Sedef tersanesine verilen siparişin ilk gemisi olan Seaspan Spirit denize indirildi.

A+A-

Onur Ömer Bilgi - Vira Haber

Kanada merkezli Seaspan Feries Corporation (SFC) tarafından inşa ettirilen iki gemiden ilki olan Seaspan Spirit bugün Sedef Tersanesi’nde düzenlenen törenle denize indirildi. Törene İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkon Holding CEO’su Metin Kalkavan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Başkan Yardımcısı ve Türkon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Kalkavan, Seaspan Feries Corporation’dan Harvey Pannell, Türkon Holding çalışanları, SPC çalışanları, davetliler ile birlikte geminin yapımında çalışan işçiler katıldı.

Saygı duruşu ve ardından ülke milli marşlarıyla başlayan törende ilk konuşmayı SFC’den Harvey Pannell yaptı. Şu anda yapımı devam eden projeye 2012 yılında başladıklarını ve önlerine bir çok seçenekle birlikte zorluğun çıktığını anlatan Pannell, 2014 yılında Kanadalı Vard Marine’nin tasarımında karar kıldıklarını ve Sedef Tersanesi ile anlaştıklarını söyledi. Budün burada bulunmalarının doğru karar verdiklerinin göstergesi olduğunu belirten Harvey Pannell, Kanada’nın ilk LNG-Hybrid Ro-Ro gemisine sahip olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Harvey Pannell’ın ardından kısa bir konuşma yapan Türkon Holding CEO’su Metin Kalkavan, Seaspan Ferries ile çalışmaktan çok mutlu olduklarını söylerken feribotun yapımında emeği geçen herkese de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından geleneksel olarak gemi bordasında şampanya patlatıldı ve Seaspan Spirit suya indirildi.

2014 yılında SFC tarafından verilen iki gemilik siparişin ilki olan gemi denize indirilmesinin ardından sefer hazırlıklarına başlandı. 3 ay sonra teslim edilmesi planlanan geminin ikisinin de haziran ayı içerisinde denize indirilmesi planlanıyor.

Seaspan Ferries Corporation firması için Sedef tersanesi tarafından inşa edilen feribotlar batarya tahrik sistemine sahip. Çevre dostu gemiler hiç katı yakıt yakmadan sadece bataryalarıyla sefer yapabilme özelliğine sahip. Bureau Veritas tarafından klaslanan gemiler son teknolojik gelişmelere uygun olarak üretildi.

Seaspan Spirit’in özellikleri

Boy: 148,9 metre
Genişlik: 26 metre
Ana güverte yüksekliği: 7 metre
Draft: 4,25 metre
Ana Makina: 2x 4320 Kw 2x5873 hp
Batarya: 1x410Kw 1x550hp
LNG tankı: 220m3 52,834 USG
Fuel oil tankı:136m3 35,927 USG
Taşıma kapasitesi: 59 treyler

ViraHaber.com

Bu haber toplam 8041 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.