1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Sefine yatırımlarına devam ediyor
Sefine yatırımlarına devam ediyor

Sefine yatırımlarına devam ediyor

Yalova’da toplam 140.000 m² alana kurulu olan Sefine Tersanesi yaklaşık 70 milyon doların üzerinde yatırım yaparak yoluna hızla devam ediyor.

A+A-

Yalova’da toplam 140.000 m² alana kurulu olan Sefine Tersanesi yaklaşık 70 milyon doların üzerinde yatırım yaparak yoluna hızla devam ediyor.

Sefine Tersanesi hakkında bilgiler veren Sefine Tersanesi Genel Müdürü Gemi İnşa Mühendisi Oğuz Tanır, tersanenin toplam 15.500 m² kapalı alana sahip olduğunu ve dünyaca tercih edilen bir tersane olmayı hedeflediklerini belirtti. Yüksek kaliteli, bütçeli ve teknolojiye sahip ticari gemiler üretmeyi istediklerini ifade eden Tanır, Sefine Tersanesi’nin beş ortağı olduğunu ve tersanenin yüzde 50’sinin Kolin İnşaat Grubu’na ait olduğunu dile getirdi.

Hedef, kabiliyetleri ve pazar payını geliştirmek
Sefine Tersanesi’nin 2005 yılında kurulduğunu belirten Tanır, teknolojisi gelişmiş dünya tersaneleri ile işbirliği yaparak kabiliyetlerini ve pazar payını geliştirmeyi düşündüklerini aktardı. Tanır, 2006 yılında tersane alt yapı ve otonom yatırımları yapılırken, 2008 yılında NB 01 no’lu ilk geminin çelik kesimine başlandığını söyledi. 2009 yılında kuru havuz inşaatının başladığını ve 4 adet arabalı, 2 adet alüminyum bot anlaşmasının yapıldığı tersanede bu yıl ise ilk gemi teslimi ve kuru havuzun devreye alındığını bildiren Sefine Tersanesi Genel Müdürü Gemi İnşa Mühendisi Oğuz Tanır, 2011’in başında da bir adet 13 bin DWT’luk geminin, 2 adette arabalı vapurun teslim edileceğini açıkladı.

Dizaynların tümü tersane bünyesinde yapılıyor
Tersanede yapılan tüm gemilerin tasarım ve dizaynlarının tersane bünyesinde gerçekleştirildiğini kaydeden Tanır, bölgede olabildiğince rekabetçi bir tersane olmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Sadece Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün istediği gemiler için İngiliz kökenli bir firmadan dizayn aldıklarını ve bununda müşterinin isteği doğrultusunda gerçekleştirildiğine dikkat çeken Genel Müdür Tanır, Sefine Tersanesi’nin kapasite olarak 11 bin tona sahip olduğunu ve tersanede 96 kadrolu, 480 taşeron işçi çalıştığını, kadrolu çalışanların ise yaklaşık 20’sinin gemi inşa mühendisi olduğunu belirtti. Oğuz Tanır, daha sonra tersane alanı içerisinde bulunan idari binaların tanıtımını yaptı.

İki kargo gemisinin inşası devam ediyor
13 bin DWT’luk 2 genel kargo gemisinin inşasının devam ettiğini söyleyen Sefine Tersanesi Genel Müdürü Gemi İnşa Mühendisi Oğuz Tanır, gemilerden ilkinin Haziran 2010’da teslim edildiğini belirterek, ikinci geminin ise Şubat 2011’de teslim edilmesinin planlandığını söyledi ve bu geminin bölgede yapılan en büyük gemi olduğunu vurguladı.

Kıyı Emniyeti için 4 kurtarma botu yapılıyor
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü için 4 adet arama kurtarma botu yaptıklarını açıklayan Tanır, yapılan botların hiç kimsenin gidemediği denizlerde, ağır deniz şartlarında çalışabilecek ve capesize olduğunda kendi kendine(Hacı yatmaz) düzelebilen gemi olduklarına dikkat çekerek askeri özellikte alüminyum malzemeden inşa edilen botların malzemelerinin tedarikinde ciddi zorluklar yaşadıklarını belirtti.

GESTAŞ için 4 arabalı vapur inşa ediliyor
GESTAŞ için 4 adet arabalı vapur inşa ettiklerini de söyleyen Sefine Tersanesi Genel Müdürü Gemi İnşa Mühendisi Oğuz Tanır, “Gemilerin boyu 89 metre, eni 18 metre, her biri 86 araç kapasiteli. Gemilerin ikisi 400 yolcu, diğer ikisi ise 600 yolcu kapasiteli. Gemilerin ilk ikisi şuan kızakta. Bu gemilerin tasarımlarının tamamı Sefine Tersanesi’nde yapıldı” dedi.

Virahaber

Bu haber toplam 5942 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.