1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Tersan’dan Yeşil bir adım daha: Çatı Güneş Enerji Sistemi
Tersan’dan Yeşil bir adım daha: Çatı Güneş Enerji Sistemi

Tersan’dan Yeşil bir adım daha: Çatı Güneş Enerji Sistemi

Ayda 2 milyon KWh elektrik tüketen Tersan Tersanesi, halihazırda IREC sertifikalı (Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası) rüzgar santrallerinden üretilen % 100 yenilenebilir enerji kullanıyor.

A+A-

Tersan Tersanesi, yeni ve büyük bir adım ile Selenka Enerji ile anlaşarak kapalı atölyelerin üzerine yaklaşık 8.8 adet panelden oluşan solar çatı enerji enerji sisteminin kurulumunu tamamladı. Solar çatı sisteminin kapasitesi 3,8 MW gücünde bu sistem sayesinde yılda 4.900.000 kWh'den fazla enerji Tersanenin kendisi tarafından üretiliyor. Bu da toplam enerji kullanımlarının% 30’una denk geliyor. Eylül ayında başlayan panel montajı yaklaşık 1 ay kadar sürerek Ekim ayında tamamlandı. Kasım içerisinde ise enerji üretimine başlayacak.

dji-0666.JPG

Yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişin, düşük veya sıfır karbon ekonomisine küresel geçiş için hayati önem taşıdığı şu dönemde Tersan, hali hazırda yeni çevre kurallarına ve yönetmeliklerine uymakla kalmayıp, aynı zamanda mümkün olan en az karbon ayak izi bırakacak çevre dostu ve yeşil gemiler inşa ediyor.

Yeni güneş enerjisi sistemi ile Tersan'ın cesur bir iklim eylemi gerçekleştirdiğini ve enerji tedarik stratejilerini inisiyatiflerin ortaya koyduğu sürdürülebilirlik hedefleriyle uyumlu hale getirdiğini söyleyebiliriz.

Vira Haber

Bu haber toplam 4405 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.