1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. T/S Piri Reis Üniversitesi eğitim gemisi 3. seferine çıktı
T/S Piri Reis Üniversitesi eğitim gemisi 3. seferine çıktı

T/S Piri Reis Üniversitesi eğitim gemisi 3. seferine çıktı

Piri Reis Üniversitesi'nin eğitim ve staj gemisi T/S Piri Reis Üniversitesi, 30 Haziran 2017 Cuma akşamı 3. seferini yapmak üzere denize açıldı.

A+A-

Piri Reis Üniversitesi’nin denizcilik eğitimine katkı sağlamak amacıyla bünyesine kattığı gemide geleceğin kaptan ve başmühendis adayları STCW eğitimi kapsamında zorunlu olan açık deniz stajını tamamlayacak ve öğrenciler okul gemisi projesi ile alanında uzman denizci eğiticiler ile birlikte uygulamalı eğitim fırsatını yakalayacaklar.

Tuzla sahilindeki modern yerleşkesine taşınarak öğrencilerine deniz kenarında eğitim imkânı sunan Piri Reis Üniversitesi, şimdi de engin denizlere açılma içgüdüsü ile bünyesine kattığı T/S Piri Reis Üniversitesi gemisiyle üçüncü seferine çıktı.

Diğer eğitim kurumlarınden 23 öğrenci gemide

Eğitimler için Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nden 132 ve Denizcilik Meslek Yüksekokulundan 32 öğrencinin yanısıra Türkiye’deki denizcilik alanında eğitim veren denizcilik okullarından 16 ve 7 yabancı öğrenci olmak üzere toplam 192 öğrenci gemide yer alıyor. Öğrencilere gemi mürettebatı hariç 25 öğretim görevlisi de eşlik ediyor.

Toplam seyir süresi 2 ay

Zeytinburnu Zeyport limanından kalkan T/S Piri Reis Üniversitesi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Sarayburnu’nda yapılacak olan törenlere eşlik etti. T/S Piri Reis Üniversitesi, ilk ay Marmara, Ege limanlarına (Gölcük, Gemlik, Bandırma, Avşa, Bozcaada, İzmir, Kuşadası, Bodrum, Çeşme, Çanakkale, Tekirdağ), ikinci ay Karadeniz limanlarına (Batum, Samsun, Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, İnebolu, Amasra, Zonguldak, Sinop, Ereğli,) uğrayacak. Staj seyrinin toplam süresi ise 2 ay olarak belirlendi.

Geminin seferleri ve güncel fotoğrafları https://twitter.com/pirireisgemisi hesabından takip edilebilmektedir.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 10024 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.