1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. TÜDEV Genel Kurulu yapıldı
TÜDEV Genel Kurulu yapıldı

TÜDEV Genel Kurulu yapıldı

Türk Deniz Eğitim Vakfı Mütevelli Kurulu Olağan Toplantısı 25 Kasım 2010 Perşembe günü TÜDEV Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

A+A-

Türk Deniz Eğitim Vakfı Mütevelli Kurulu Olağan Toplantısı 25 Kasım 2010 Perşembe günü TÜDEV Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantının Divan Kurulu Başkanlığını Adil Göksu, Başkan Yardımcılığını Emekli Amiral Rıza Nur Öncü, Katip Üyeliğini ise Çetin Kaya Kalkavan yaptı.

Toplantının ilk bölümünde TÜDEV Yönetim Kurulu Alp Özalp, TÜDEV İktisadi İşletmesi, Tuzla Süleyman Demirel, Çeşme Yat Kaptanlığı Eğitim Merkezlerinin faaliyetlerinden oluşan Yönetim Kurulu Faaliyet raporunu okudu.

Başkan Özalp faaliyet raporundan sonra yaptığı konuşmada “Türk Eğitim Vakfımızın en büyük emeli ve ulaşmak istediği amacı, öğrencilerimize en iyi eğitimi vererek konvansiyonlar çerçevesinde en iyi zabiti yetiştirmektir. Her zaman “Eğitim seviyemizin uluslararası boyutta özlenen yere gelmesinde yapacağımız en önemli atılım eğitim seviyemizi yükseltmektir. Şunu gururla söyleyebiliriz: Eğitim seviyemizi her yıl biraz daha yükselttik. Bizce oldukça önemli bir seviyeye getirdik. İşte bunun en önemli kanıtı Piri Reis Üniversitemiz ve onun kısa süredeki ciddi başarısıdır” dedi.

Özalp konuşmasına şöyle devam etti:
“Görevimiz, emelimiz ve amacımız, her zaman olduğu gibi üniversitemiz ile birlikte daha çok çalışmak, daha ileri getirmek, başarılara ulaşmak ve eğitim seviyemizi uluslararası boyutta, dünya denizcilik üniversitelerinin ve okullarının önüne geçer hale getirmek ve en az dünyada ilk 5’e getirmektir. Bunun için Yönetim Kurulumuz, üyelerimiz, danışmanlarımız, koordinatörlerimiz, rektörümüz, müdürlerimiz, hocalarımız, eğitim görevlilerimiz ve tüm profesyonel kadro ve çalışanlarımız vakfımızın, TÜDEV ve Çeşme Yat Kaptanlığı Eğitim Merkezimizin ve Üniversitemizin başarılı olması için, gönüllü, uyumlu, birbirinden haberli, hevesle ve canla başla çalışmaktadırlar. Bu çalışmalar, sizlerin bizlere verdiği anlayış ve destekle gelişmekte ve daha da ileri gitmektedir. Şahsım ve yönetim kurulumuz adına başta Deniz Ticaret Odası olmak üzere hepinizi en içten sevgilerle kucaklıyor ve hepinize en derin saygılarımızı sunuyoruz”

“Çok yol kat ettik”
Genel Kurul’da konuşan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, bugüne kadar TÜDEV’in yönetim kurulunda görev almış ve alacak olanlara teşekkür ederek, bugüne zaman zaman teşekkür edeceğimiz kişilere zamanında teşekkür etmemiş olabiliriz, haklarını vermemiş olabileceklerini söyledi. Alp Özalp’in kendisine başkanlık için aday olacağını söylediğinde bunun en doğal hakkı olduğunu söyledim. Kim olsaydı bunu yapardım. Çok sabırlı bir insan olduğunu söyleyen Kalkavan, düşmanı da olsa bir insanın üzerini kolay kolay çizmeyeceğini vurguladı. Kalkavan sözlerine şöyle devam etti:

“ Hedefimiz TÜDEV, Piri Reis Üniversitesi ile Türk denizcilik eğitiminin yukarılara taşımaktı ve bunu da başardık. Bunu Türk armatörler kendi çıkarları için yapıyor deniliyordu. İnanıyorum ki bunu ispat ettik. 8 yıldır inanılmaz bir çalışma yaptık ve büyük bir başarı kazandık. Şuanda 34 bin kişiyi istihdam ediyoruz. Denizcilik eğitimi vererek sokaktan aldığımız insanları dünya denizciliğine armağan ediyoruz. Bugüne kadar DTO yönetim kuruluna gelen eğitimle ilgili hiçbir konu reddedilmemiştir. Biz kurduğumuz ekibe her zaman güvendik, hep destek verdik. Bundan sonra eğitime ayıracağımız paranın büyük bölümünü Piri Reis Üniversitesi’ne göndereceğiz. Yeni yönetime başarılar diliyorum.

“2 yıl daha seyredin bizi”

Sunumun ardından yeni yönetim ve denetim kurulunun seçilmesine geçildi. Yeniden başkan seçilen TÜDEV Yönetim Kurulu Başkanı Alp Özalp bir teşekkür konuşması yaptı.

Konuşmasına “Bugün bir üniversite şaha kalmış gidiyor” diye başlayan Özalp, AB birliği projelerinin hepsi bitirilip başarıya ulaştıktan sonra bir kitap haline getirileceğini ve Prof. Dr. Reza Ziarati’nin değerinin böylece daha iyi anlaşılacağını belirtti.

Özalp Teşekkür konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“TÜDEV’in görevi hiçbir zaman bitmeyecek. İlelebet devam edecek. Şadan Kaptanoğlu ve Başak Yücel Akdemir Piri Reis Üniversitesi Mütevelli heyetine geçtikleri için TÜDEV yönetiminden ayrılmak zorunda kaldılar. Bunun için çok üzgünüm. Sualp Ürkmez bu yönetimde görev almadım ama ben kendisinin bize danışmanlık yapmasını istiyorum. TÜDEV kurulduğu zaman Cengiz Kaptanoğlu’na ve Ziya Kalkavan’a söz verdiğim için dört yıl boyunca TÜDEV’e başkanlık yaptım. Dört yıl bittikten sonra Şadan Kalkavan başkanlığa devam etmemi istediği için iki yıl daha devam ettim. Daha sonrada Metin Başkan “Biz senden memnunuz devam et” dedi ve iki yıl daha başkanlıkta kaldım. Bu sefer ise ben aday olmak istedim. 8 yıl emek verdiğim için bunun da benim hakkım olduğunu düşünüyorum. Bunun içinde Metin Başkan ile görüştüm ve olumlu yanıt aldım. Bundan sonraki dönemde aday olmayacağım. Görevimi Metin Başkanla birlikte bitirmek istiyorum. Başkanın dediği gibi iki yıl daha seyredin bizi”

“Yaptığımız projelerle AB fonlarından yararlandık”
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan ve geçmiş dönemde TÜDEV Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Sualp Ürkmez, yönetimde olduğu sürede TÜDEV’in ulaşmak istediği tüm amaçlara ulaştığını belirtti. ulaşılan hedeflerin keyiflerini yaşadıklarını belirten Ürkmez, 8 yıl önce göreve başladıklarında denizcilik eğitimi veren tüm kurumların sorunlu olduğunu, eğitmen sayısının yetersiz olduğunu savundu. Bu nedenle TÜDEV’in yeniden yapılanması gerektiğini ve Türkiye için örnek teşkil edecek bir eğitim sisteminin gerekliliğini anladıklarını ifade eden Sualp Ürkmez, bunu değiştirecek Prof. Dr. Müfit Yıldırımalp ve Prof. Dr. Reza Ziarati ile tanıştıklarını dile getirdi. TÜDEV başarılarından bahseden Ürkmez, bunu DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’ın eğitime verdiği desteği arkalarına alarak yaptıklarını söyledi. Ürkmez “arkamızda DTO olduğunu bildiğimiz için, yaptığımız işlerin doğru kanala aktığını bildiğimiz için güvenle yaptık. Bunun sonucu olarak TÜDEV mezunu olduğunu göğsünü gere gere söyleyen yüzlerce öğrencimiz, TÜDEV’de çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyen eğitmenlerimiz oldu. Bunları yaparken sadece DTO fonları ile yetinmedik. AB eğitim fonlarını öğrencilerimizin ve eğitmenlerimizin gelişmesi için kullandık. Bu fonları kullanmamızı sağlayan kişi ise Reza Ziarati’dir. Yüzde 5 başarılı olma olasılığı olan AB fonları projelerinin yüzde 90’nında başarılı olduk. Böylece Avrupa denizcilik eğitiminin gelişmesinde başrolü oynayacak konuma geldik. Denizciliğimizin eksik yönlerini gördük ve kendi düzenlemelerimizi yaparak, yaptığımız çalışmaların dünyada kullanılmasını sağladık. Bu nedenle hocam Prof. Dr. Reza Ziarati’ye TÜDEV ve Türkiye adına teşekkür ederim. Ayrıca yönetimden ayrılan ve bugün burada olmayan Şadan Kaptanoğlu’na ve Başak Yücel Akdemir’e çok teşekkür ederim. Bundan sonra TÜDEV ve Piri Reis Üniversitesi birlikte hareket etmelidir.” dedi.

Seçimler sonucu yeni yönetim şöyle oluştu:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri
Alp Özalp
Tamer Kıran
Rıdvan Kartal
İbrahim Mete
Bahri Mete
Hakan Karakaya
Murat Er
M. Ziya Kalkavan

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri
A.Serdar Şekerci
Erdinç Doğruyol
Cenk İsmail Kaptanoğlu
Burak Akat
Yalçın Kalkavan
Selda Cerrahoğlu
A.Ebru Ürkmez
Ferhunde Saraçoğlu

Denetleme Kurulu Asil Üyeleri
Şadan Kalkavan
Fuat Miras
Adil Göksu

Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri
Çetin Kaya Kalkavan
İlhan Karavelioğlu
Faik Şekerci

Virahaber

Bu haber toplam 4159 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.