1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Tuggy markalı tekne hem çevreci, hemde vergisiz olacak!
Tuggy markalı tekne hem çevreci, hemde vergisiz olacak!

Tuggy markalı tekne hem çevreci, hemde vergisiz olacak!

İzmirli Poseidon Mühendislik ve Gemi İnşaatı Şirketi amatör balıkçılar, amatör dalgıçlar ve ailece deniz keyfi yapmak isteyenler için tasarladığı Tuggy markalı teknenin üretimine Temmuz ayında başlıyor.

A+A-

İlk etapta 4,90 metrelik modeli üretilecek Tuggy, ön kamarasının üzerindeki güneş panellerinin besleyeceği elektrik motoru ile 7 knot hızla 5 saat süre yakıt tüketmeden seyir keyfi sunarken, 5 metrenin altında boya sahip olduğu için vergiden de muaf olacak.

12 yıldır gezi teknelerinden yatlara, iş teknelerinden askeri teknelere kadar pek çok başarılı projeye imza attıklarını hatırlatan Poseidon Yönetim Kurulu Başkanı Burak Acar, pek çok deniz sevdalısının vergi yükü ve bağlama ücretlerinin yüksekliği nedeniyle tekne sahibi olmaktan çekindiğini vurguladı. Bu düşüncede olan insanlara da tekne sahibi olma keyfi yaşatmak için yola çıktıklarını belirten Acar, “Orta halli her ailenin sahip olabileceği, evinizin garajında ya da bahçenizde park edebileceğiniz çok özel bir tasarım geliştirdik. Kullanmak için Amatör Denizci Belgesi’nin yeterli olduğu Tuggy’nin hem marka hem de tasarım tescilini aldık. İnşallah Temmuz ayı içinde üretimine başlamayı hedefliyoruz. Daha sonraki etaplarda 6,70 ve 8,90 metrelik modellerinin üretimini gerçekleştireceğiz.” dedi.

burak-acar-002.jpg

Çevreci keyif

Tuggy’nin küçük bir tekne olmasına rağmen tuvaletinden lavabosuna, iki kişilik yatağından tentesine kadar 6 metre ve üzerindeki teknelerdeki konfora sahip olduğu bilgisini veren Acar, ön kamarasının üzerine yerleştirilecek güneş panelleri ile fenerler, aydınlatmalar, telefon ve çakmak şarjı gibi günlük elektrik ihtiyacının rahatlıkla karşılanabileceğini söyledi. Elektrikli motor seçeneği ile tekneyi saatte 7 knot hızla ve şarj etmeden yaklaşık 5 saat seyir imkânı da olacağına dikkat çeken Burak Acar, şu bilgileri verdi:

“Güneş panellerini motorumuzun akülerini şarj etmede kullanabileceğiz. Çok kolay kullanılan Tuggy, 5 metrenin altında olduğu için vergiden muaf olacak. Kış aylarında marina masrafları ortadan kalkacak. Bir römorkör üzerinde otoparkınızda rahatlıkla park edebilir ve kumsalı olan her yerden denize indirebilirsiniz. Deniz tutkusunun pahalı bir zevk olduğu algısını kırmak istiyoruz. Standart donanımlı fiyatı, motor seçeneği opsiyonel olarak sunulmak üzere 35 bin TL olacak. Bu fiyat en ucuz otomobillerin fiyatının dahi altında. Kompozit malzemeden üretilecek ve azami beş kişilik taşıma kapasitesine sahip olacak Tuggy, uzun yıllar bakım gerektirmeyecek. Tuggy’yi kıçtan takmalı 15 ilâ 50 HP gücünde benzinli ya da elektrikli motorlarla tahrik olabilecek şekilde tasarladık.”

tuggy.jpg

Hedef ihracat

Tuggy’nin tasarımı aşamasında, yurt dışındaki örnekleri üzerinde kapsamlı bir araştırma yaptıklarını söyleyen Burak Acar, 5 metre ve altındaki teknelerde en sık yaşanan denge sorununu özel bir mühendislik çözümü ile aştıklarını kaydetti. Teknenin yanlarında tasarlanan hava tüpleri ile hem fazladan yüzdürme kuvveti elde edeceklerini hem de denge sorunu yaşamayacaklarını vurgulayan Acar, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu özellikleri ile Tuggy, rakiplerine göre dikkat çekici bir rekabet üstünlüğüne sahip. Sakin denizlerde, baraj göllerinde ve sakin akışlı akarsularda rahatlıkla kullanılabilecek. Başta Kanada, ABD, Hollanda olmak üzere, iç su teknelerinin yoğun olarak kullanıldığı ülkelerde bu türden teknelere yoğun talep olduğunu biliyoruz. Yurt içi satışın yanında önemli bir ihracat başarısına imza atacağımızı tahmin ediyoruz.”

ViraHaber.com

Bu haber toplam 7854 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.