1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Turgut Kıran, Bayrakrar ve MSC Medlog’u ağırladı
Turgut Kıran, Bayrakrar ve MSC Medlog’u ağırladı

Turgut Kıran, Bayrakrar ve MSC Medlog’u ağırladı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi 8.Kariyer günleri 28 Kasım 2018 Çarşamba günü BAYRAKTAR Denizcilik ve MSC MEDLOG Logistic Shipping’in katılımı ile devam ediyor.

A+A-

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi  8.Kariyer günleri 28 Kasım 2018 Çarşamba günü Bayraktar Denizcilik ve MSC Medlog Logistic Shipping’in katılımı ile devam etti.

Sabah oturumu Bayraktar Denizcilik İnsan Kaynakları Müdürü Gökhan Ertan ile Personel Müdür Yardımcısı Ahmet Utku Kalkan’ın katılımları ile başladı. Slayt gösterimi ile şirketlerinin tarihini, misyonunu ve vizyonunu öğrencilere aktaran konuklar, fakülteye ilk defa gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Oturumun ilerleyen safhalarında şirket ve denizcilik ile ilgili ayrıntılara değinen Kalkan, filolarının 12 gemiden oluştuğunu ve şirketlerinde staj yapan öğrencilerin zabitliklerini aldıktan sonra ki aşamada kolaylıkla işe başlayabileceğini de ekledi. Bu durumu 300 çalışanın %75’i ile 2 kontrattan fazla çalışmasıyla tasdikleyen Kalkan, doğru kişi seçimi ve mesleki eğitim sayesinde bu başarıyı elde ettiklerini ifade etti.

Sunum ardından İnsan Kaynakları Müdürü Gökhan Ertan, gemilerde çalışma hayatı ve şirket imkanlarının Bayraktar Denizciliğin tercih edilmesindeki en büyük etken olduğunu ve ayrıca sosyal yardım projelerinde şirket olarak aktif rol oynadıklarını, fakültemizin yurdu olan Kaptan Arif Bayraktar Öğrenci Yurdununda bu projelerden biri olduğunu dile getirdi. Konuşmasının sonunda öğrencilere tavsiyelerde bulunan  Ertan stajyerlerin sadece bir çalışan değil aynı zamanda ailelerine katılmış yeni birey olarak gördüklerini ve zabitliklerinde de beraber çalışmak istediklerini dile getirdi.

Öğleden sonraki oturum da MSC MedLog Logistic Shipping Personel Müdürü Merter Yavaş ile Mediterraen Shipping Company(MSC) İnsan Kaynakları ve Eğitim Bölümü’nden Erkin Gürcan ile devam etti.

Oturum Erkin Gürcan’ın sunumu ile başladı. Son yıllarda MSC olarak Türkiye ile yakın ilişkilerinin olduğunu, Tekirdağ Asyaport limanının gelişmekte olduğunu ve MSC olarak yapılan yatırımlar sonucunda ana liman olacağını söyledi. Eğitim programı hakkında sunumlar verdiğini de ifade eden  Gürcan, şirketleri için kişisel gelişimin ve en önemlisi sadakatin önemine vurgu yaptı.

MedLog Logistic Shipping olarak 2,5 yıl önce feeder bir gemi ile başladıklarını ve bu yıllar içerisinde 4 gemiyi daha filolarına eklediğini belirten Merter Yavaş, Türkiye olarak ilerleyen yıllarda filoların artacağını da ekledi. Şirketlerinde personel çalışma konusunda ödül anlayışını benimsediklerini ve çalışan personellerin verimini arttırmaya yönelik çalışmaları olduğunu da söyleyen  Yavaş genç öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Oturum sonunda öğrencilerin merak ettiği konularla ilgili soruları alan şirket temsilcileri tüm içtenlik ve açıklıklarıyla sorulara yanıt verdi. Oturum teşekkür plaketi taktimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

img_20181129_000731.jpg

img_20181129_000747.jpg

img_20181129_000802.jpg

img_20181129_000821.jpg

img_20181129_000835.jpg

img_20181129_000847.jpg

Vira Haber
 

Bu haber toplam 11276 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.