1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Turizmcilerin patronu Firuz Bağlıkaya oldu
Turizmcilerin patronu Firuz Bağlıkaya oldu

Turizmcilerin patronu Firuz Bağlıkaya oldu

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) 23’üncü Genel Kurulu’nda zafer Değişim Hareketi lideri Firuz Bağlıkaya’nın oldu.

A+A-

Olaylı geçen 2 aylık sürecin ardından Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nde (TÜRSAB) 18 yıllık Başaran Ulusoy dönemi resmen kapandı. Hafta sonu İstanbul’da düzenlenen 23. Genel Kurul toplantısında 2198 oy alan ‘Değişim Hareketi’ lideri Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB’ın yeni başkanı seçildi.

İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan seçimde 22 yıllık başkan Başaran Ulusoy’un bırakmasının ardından Firuz Bağlıkaya, Emin Çakmak ve Çetin Gürcün başkanlık için yarıştı. Toplam 4 bin 763 delegenin katılım için başvurduğu genel kurula, 3 bin 668 delege katıldı. Oylama öncesinde Başaran Ulusoy’un konu dışı konuşma yapması nedeniyle mikrofonunun kapatılması salonda gerginlik yarattı. Yapılan önergelerin oylanması sırasında da zaman zaman gerilim yaşandı.

Yapılan oylamada Bağlıkaya 2 bin 198 oy alırken, Çetin Gürcün 1048 oyda kaldı. Emin Çakmak ise 350 oy aldı.

Bu sonuçlarla birlikte, Ulusoy'un 18 yıldır kesintisiz olarak devam eden TÜRSAB başkanlığı da resmen sona ermiş oldu.

GENEL KURUL ERTELENMİŞTİ

Aralık ayında yapılması planlanan seçimler güvenlik riski gerekçesi ile ertelenmiş ve Ulusoy yönetimi tarafından alınan bu karar büyük tartışmalara neden olmuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kayyum heyeti ile dahil olduğu seçimlerde oldukça gergin ve tartışmalı bir süreç yaşandı. Önceki gün başlayan genel kurulda süreçte yaşanan bu gerilimler, seçim salonuna da taşındı. Genel kurulun ilk gününde yapılan oylamada, Başaran Ulusoy başkanlığındaki eski yönetim, ibra edilmedi. Yapılan oylamada yönetim seyahat acentelerinin yüzde 66'sının oylarıyla ibra edilmemiş oldu.

Vira Haber

Bu haber toplam 28617 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.