1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Türk Armatörler Birliği Çalıştay Düzenliyor
Türk Armatörler Birliği Çalıştay Düzenliyor

Türk Armatörler Birliği Çalıştay Düzenliyor

Türk Armatörler Birliği 18 Nisan 2018 tarihinde “Türk Deniz Taşımacılığının Teknolojik Dönüşüm/Gelişim Modeli” başlıklı bir çalıştay gerçekleştirecektir. Söz konusu çalıştay 09.00-17.00 saatleri arasında Sheraton Grand Ataşehir Otelinde yapılacaktır.

A+A-

Günümüzde Endüstri 4.0 ile üretimde verimliliğin, yine nesnelerin interneti olarak adlandırdığımız “Internet of Things” ile neredeyse tüm nesnelerin bağlantılı hale getirilmesinin hedeflendiği dünyamızda, tüm sektörler stratejik hedeflerinde teknolojik dönüşümü ve dolayısıyla dijital dönüşümü odak noktalarına yerleştirmişlerdir.

Dünya deniz taşımacılığı da süratle bu teknolojik dönüşüm ile evrilmektedir. Türk Armatörler Birliği ise teknolojik olarak evrilen bu küresel sektörde doğru bir konumda yer alarak rekabet gücünü dönüşen ve gelişen teknolojilerle artırmayı hedefliyor.

Bu çerçevede düzenlenecek olan çalıştay, teknolojik dönüşüm/gelişim konusunda sektörde bir farkındalık yaratmak ve bu konuyu tartışılabilir hale getirerek yol gösterici bir öngörü yaratmak üzere tertipleniyor.

Çalıştay Türk Armatörler Birliğinin ARGE ve İnovasyon Komitesince ve komite direktörü Prof. Dr. Selma Ergin koordinesinde gerçekleştirilecektir. Çalıştayda öğleden önce dijital dönüşüm ve IMO/AB regülasyonları ile ortaya çıkan teknolojiler konusunda sunumlar yapılacak, öğleden sonra ise iki oturumlu panel gerçekleştirilecektir. Panel oturumlarında gemi işletmeciliği şirket profesyonelleri, klas ve bakanlık temsilcileri ile bilişim uzmanları gibi konuya açıklık getirecek birbirinden değerli panelistler olacaktır. 

Çalıştaya; ilgli bakanlık temsilcileri, armatörler, şirket kıdemli profesyonelleri, tersane sahipleri ve yöneticileri, öğretim üyeleri klas kuruluşları, bilişim ve inovasyon ağırlıklı şirketler, gemi makine, mekaniği ve sevk sistemleri firmaları, uluslararası danışmanlık firmaları, elektronik ve iletişim firmaları, teknokent yöneticileri, bazı üniversitelerin araştırma ve uygulama merkezleri direktörleri, sektörün konuyla ilgili STK’ları vb. kurum/kuruluşlar davet edilmiştir.

Vira Haber

Bu haber toplam 9048 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.