1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. "Türkiye en hızlı büyüyen ekonomilerin başında geliyor"
"Türkiye en hızlı büyüyen ekonomilerin başında geliyor"

"Türkiye en hızlı büyüyen ekonomilerin başında geliyor"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin güçlü büyüme performansını devam ettirdiğini belirterek, "2016 yılı ilk çeyreğinde Türkiye, Avrupa Birliği ve OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomilerin başında gelmektedir" dedi.

A+A-

"Türkiye ekonomisi kapsamlı yapısal reform ajandası ile uygulanan politikalar sayesinde yüksek istihdam yaratmaya devam etmektedir" diyen Şimşek, 2016 yılı 1. çeyrek GSYH büyümesine rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Türkiye ekonomisi 2016 yılı ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,8 oranında büyümüştür. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış verilerle GSYH büyümesi bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 oranında gerçekleşmiştir. 

Bölgemizdeki jeopolitik gerginliklere, ticaret ortaklarımızda yaşanan sorunlara ve küresel ekonomideki zayıf seyre rağmen, Türkiye ekonomisi güçlü büyüme performansını devam ettirmektedir. 2016 yılı ilk çeyreğinde Türkiye Avrupa Birliği ve OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomilerin başında gelmektedir.

2016 yılı birinci çeyreğinde büyüme özel sektörün öncülüğünde devam etmiştir. Bu dönemde özel sektör harcamaları büyümeye 4,7 yüzde puan katkı sağlarken kamu sektörü harcamalarının katkısı 1,2 yüzde puan düzeyinde gerçekleşmiştir.

2016 yılının ilk çeyreğinde büyümeye iç talep 6,4 yüzde puan katkı sağlamıştır. Ticaret ortaklarımızdaki zayıf talep ve çevre ülkelerde yaşanan sorunlar sebebiyle, net dış talep 1,5 yüzde puan negatif katkı ile büyümeyi sınırlandırmıştır. 

Türkiye ekonomisi kapsamlı yapısal reform ajandası ile uygulanan politikalar sayesinde yüksek istihdam yaratmaya devam etmektedir. 

Küresel krizden bugüne kadar toplam 6,9 milyon kişiye, son bir yılda ise 880 bin kişiye yeni istihdam imkanı sağlanmıştır.

Önümüzdeki dönemde güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme ile yüksek gelirli ülkeler arasında yer alma hedefimize ulaşmak için, yapısal reformları kararlılıkla uygulamaya ve reformların etkinliğini artırmaya devam edeceğiz."

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2497 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.