1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. Türkiye IMO Konsey üyeliğine yeniden seçildi
Türkiye IMO Konsey üyeliğine yeniden seçildi

Türkiye IMO Konsey üyeliğine yeniden seçildi

Londra'da yapılan Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Konsey üyeliği seçimlerinde Türkiye yeniden Konsey üyeliğine seçildi.

A+A-

İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilen Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Konsey üyeliği seçimlerinde Türkiye, yeniden Konsey üyeliğine seçildi.

Dışişleri Bakanlığı, "IMO Konsey Seçimleri Hakkında" başlıklı açıklamayla söz konusu seçimde Türkiye'nin tekrar üyeliğe seçildiğini bildirdi.

Dışişleri'nden yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Konsey üyeliği seçimleri, Londra’da gerçekleştirilmekte olan IMO 30. Genel Kurul toplantısı çerçevesinde 1 Aralık 2017 tarihinde yapılmıştır. Sözkonusu seçimlerde yeniden aday olan ülkemiz Konsey üyeliğine tekrar seçilmiştir.

Ülkemiz, ilk kez aday olduğu 1999 yılından itibaren, iki yılda bir yapılan bütün Konsey seçimlerinde üyeliğe seçilmiştir. 1 Aralık’ta gerçekleştirilen seçimlerde de müspet bir netice alınması, BM'nin deniz emniyeti - güvenliği ve deniz çevresinin korunması gibi teknik denizcilik konularındaki uzmanlık kuruluşu olan IMO'nun yürütme organı olan Konsey'deki güçlü konumumuzu pekiştirmiştir.

Ülkemiz, IMO Konsey üyeliği çerçevesinde, denizcilik alanında sahip olduğu imkân ve kabiliyetleri ile bilgi ve tecrübesi sayesinde IMO çalışmalarına ve bağlı olduğu IMO hedeflerinin ilerletilmesine yönelik somut katkılarda bulunmaya devam edecektir.

dp-8nyaxkaab0a3.jpg

dpukhvbx0ae5cdn.jpg

dpo3j9ix4aal3ny.jpg

dpqy2ugx0aa7ilp.jpg

Vira Haber

 

Bu haber toplam 60900 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.