1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. Türkiye IMO’nun beyin takımında
Türkiye IMO’nun beyin takımında

Türkiye IMO’nun beyin takımında

Türkiye, 24 ülkenin yarıştığı oylamada, Meksika, Belçika, Danimarka, Güney Afrika ve Malta gibi ülkeleri geride bırakarak 174 üyesi bulunan IMO’nun beyin takımında yer aldı.

A+A-

Türk denizcilik sektörü geçtiğimiz hafta yeni bir başarıya imza attı. Türkiye yeniden Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Denizcilik Organizasyonu (IMO) konsey üyeliğine seçildi.

Türk denizcilik sektörü geçtiğimiz hafta yeni bir başarıya imza attı. Türkiye yeniden Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Denizcilik Organizasyonu (IMO) konsey üyeliğine seçildi. 30. IMO Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen konsey üyeliği seçimlerinde Türkiye bu kez daha büyük bir başarı gösterdi ve C katagorisinde 138 ülkeden oy alarak Singapur’un ardından ikinci sırada yer aldı. 24 ülkenin yarıştığı oylamada Türkiye; Meksika, Belçika, Danimarka, Güney Afrika ve Malta gibi ülkeleri geride bırakarak 174 üyesi bulunan IMO’nun beyin takımında yer aldı.

Türkiye’den kalabalık bir heyet katıldı

İngiltere’nin başkenti Londra’da 1 Aralık tarihinde düzenlenen 29. IMO Genel Kurulu’na Türkiye’den kalabalık bir heyet katıldı. Denizcilik kökenli olan Başbakan Binali Yıldırım ve Denizcilik Müsteşarı Suat Hayri Aka’nın yanı sıra Ulaştırma Bakanlığı temsilcileri, milletvekilleri ve Türk denizcilik sektörü temsilcileri de katıldı. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “1 Aralık’ta gerçekleştirilen seçimlerde de müspet bir netice alınması, BM’nin deniz emniyeti - güvenliği ve deniz çevresinin korunması gibi teknik denizcilik konularındaki uzmanlık kuruluşu olan IMO’nun yürütme organı olan Konsey’deki güçlü konumumuzu pekiştirdi. Ülkemiz, IMO çalışmalarına ve bağlı olduğu IMO hedeflerinin ilerletilmesine yönelik somut katkılarda bulunmaya devam edecek” denildi.

Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, bu başarının önemini twitter hesabından şu sözlerle vurguladı: “Türkiyenin 3 dönem üstüste 20 üye ülke içinde 2.sıradan IMO BM Uluslararası Denizcilik Teşkilatı konsey üyesi seçilmiş olması Türk denizciliğinin itibarının en somut göstergesi.”

Londra’daki toplantıya katılan isimlerden biri de TOBB Türkiye Denizcilik Meclis Başkanı Erol Yücel oldu. Londra dönüşü konuyla ilgili görüşlerini aldığım Yücel, şunları söyledi: “Türkiye Londra’da çok önemli bir başarıya imza attı ve Singapur’dan sonra en fazla oyu alan ikinci ülke oldu. Türkiye’nin burada karar veren mercide yer alması çok önemli. Bu başarıda Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey’in çok büyük katkıları var. Yine Sayın Müsteşarımız Suat Hayri Aka Bey’in de öyle. Başbakanımız denizciliği çok iyi bilen bir isim. Bu kurumun öneminin de farkında olduğu için IMO ile her zaman iyi ilişkiler yürüttü. Dünya denizciliğinin yol haritasını çizen çok önemli bir kurum olan IMO’da Türkiye’nin çok daha fazla etkinliği var.”

Denizcilik sektörünün duayenlerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete’de Türkiye’nin bu kadar yüksek bir oyla konsey üyeliğine seçilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Uluslararası denizcilikte Türkiye artık daha fazla söz sahibi olacak” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 61938 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum