1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye İspanya'yı geride bıraktı
Türkiye İspanya'yı geride bıraktı

Türkiye İspanya'yı geride bıraktı

Türkiye, Hollanda'da, ''AB içinde uçakla gidilen en kaliteli destinasyon'' ödülüne layık görüldü.

A+A-

Avrupa'nın sayılı internet sitelerinden Zoover'ın düzenlediği yarışmada, Türkiye pazardaki en büyük rakibi İspanya'yı geride bırakarak ödül almaya hak kazandı.
Bilthoven kentinde düzenlenen törende ödülü alan Lahey Kültür ve Tanıtma Müşaviri Enis Tataroğlu, ödülün Türkiye açısından büyük bir başarı olduğunu söyledi.
Hollandalı turistlerin ülkemizle ilgili beğenilerinde son yıllarda artış olduğunu belirten Tataroğlu, ödülün de bunun bir göstergesi olarak değerlendirilebileceğini kaydetti.
İnternet üzerinde uzun zamandır devam eden yarışmada, Türkiye'nin rakibi İspanya'yı geçerek, ödülü kazandığını ifade eden Tataroğlu, ''İspanya ile uzun bir çekişmemiz oldu gerçekten. Rekabet halindeydik. İspanya ikinci oldu. Bu herhalde tüketici tercihlerini iyi yakalayan bir ülke olmamıza bağlı'' diye konuştu.

Hollanda'dan 1 milyon turist

Türkiye'yi geçen sene 1 milyon civarında Hollandalı turistin ziyaret ettiğini ve bu sayının bu yıl daha da artacağını vurgulayan Tataroğlu, şu andaki rezervasyonlara bakıldığında Türkiye'ye dönük talepte yüzde 18'lik bir artış olduğunu ifade etti.
Türkiye ile Hollanda arasındaki resmi ilişkilerin 400. yıl dönümünün kutlanacağı 2012'deki etkinliklerle ilgili bilgi de veren Tataroğlu, ''Bununla ilgili çok fazla faaliyetimiz olacak'' dedi.
Bu etkinlikler sayesinde Türkiye'ye giden turist sayısının daha da artıracağını ifade eden Tataroğlu, ''Etkinlikler sadece turizm değil, kültürel anlamda da özelliğimizin olduğunun bilinmesini sağlayacak. Bu etkinliklere Ocak ayında yapılacak Utrecht Jaarbeurs Turizm Fuarı'nda da yer vereceğiz'' diye konuştu.

A.A

Bu haber toplam 1238 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.