1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Türkiye, Rio'da 4 sporcu ile yelken açacak
Türkiye, Rio'da 4 sporcu ile yelken açacak

Türkiye, Rio'da 4 sporcu ile yelken açacak

2016 Rio Olimpiyatları'nda 4 sporcu ile kota alan Yelken Milli Takımı, 3 ayrı sınıfta mücadele verecek.

A+A-

Yelkende olimpiyat kotası müsabakaları son buldu. Türkiye Rio'da, finn sınıfında Alican Kaynar, 470 sınıfında Deniz Çınar-Ateş Çınar ikilisi ve bayanlarda laser radial sınıfında Nazlı Çağla Dönertaş ile temsil edilecek. 
 
Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde, 5-21 Ağustos tarihlerinde, 32'ncisi düzenlenecek olimpiyat oyunlarında, bugüne kadar toplamda 38 sporcuyla yer alan Yelken Milli Takımı'nın, madalyası bulunmuyor.
 
Yelken Milli Takımı, bugüne kadar olimpiyat madalyası alamasa da, tarihinde 2 kez 2 ayrı sınıfta oyunları ilk 10 içinde tamamladı.
 
Belli: Tekrar aday olacağız
 
Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli yaptığı açıklamada, ülkelerin bu yıl olimpiyatlarda en fazla 10 sınıfta kota alabildiğini belirterek, "Biz Türkiye'de, olimpik kategorilerden 7 sınıfta yarışıyoruz. Rio için de bu sınıflardan 3'ünde kota aldık. Uzun zamandır olimpiyatlarda 5-6 sporcuyla temsil ediliyoruz" dedi.
 
Kota aldıkları sınıflarda, 2.5 sene gibi kısa bir sürede iyi bir başarı elde ettiklerini dile getiren Belli, "Bizden önceki dönemde, yani 2012 yılının ekim ve 2014 yılının ocak ayına kadar geçen zamanda, olimpiyatlarla ilgili hiçbir çalışma yapılmaması, bugün kota sayısının 4'te kalmasının en büyük nedenidir. Kota alan sporcularımızdan beklentimiz tabii ki madalya almalarıdır ancak ilk 8'e girerek olimpik diploma almak da iyi bir başarı olarak değerlendirilebilir" dedi.
 
Belli, 2016 Rio Olimpiyatları'nın ardından federasyonların seçim dönemine girmesine ilişkin, "İdeallerimize tam olarak ulaşmak için tüm ekibimizle birlikte tekrar aday olacağız" diye konuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3499 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.