1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Türkiye’de bir ilk
Türkiye’de bir ilk

Türkiye’de bir ilk

TAG tarafından üretilen ve Türkiye’de bir ilk olan ‘Kemal Ersoy’ multi tag teknesi STFA İnşaat’a teslim edildi. Deniz inşaatlarında faaliyet gösteren multitag tekneler, yapımı devam eden Gebze-Yalova köprü inşaatında kullanılacak.

A+A-

TAG tarafından üretilen ve Türkiye’de bir ilk olan ‘Kemal Ersoy’ multi tag teknesi STFA İnşaat’a teslim edildi. Özellikle deniz inşaatlarında kullanılan multitag gemiler, yapılmakta olan Gebze-Yalova köprü inşaatında kullanılacak.


‘Çok amaçlı bir iş teknesi’


Deniz inşaatlarına birden fazla görevi yerine getiren tekne hakkında bilgi veren Turgut Atagün “Gemimiz bir iş teknesi. Asıl amaç, deniz dibindeki 50 tona kadar yükleri güverteye alabilmek. Deniz dibindeki yapıları sabitlemek için kullanılan ağırlıkları sabitliyoruz. Deniz yapılarında geçici olarak sabitlemek için kullanılan tonozları güvertesine alabilme işlevi bulunuyor. Ayrıca 16 tonluk bir çekme gücüne sahip. Römorkör olarak da kullanılabilme durumu söz konusu.Denizden aldığı yükü bir başka deniz aracına da nakledebiliyor. Lojistik amaçlı da kullanılabiliyor. 22 metre boyunda olan teknemizin yaklaşık 100 metrekarelik bir çalışma alanı var. Ayrıca offshore şantiyelerine malzeme naklinde de kullanılabilen çok amaçlı bir tekne.” dedi.


‘İlklerin firmasıyız’


Teknenin stratejik ve çok amaçlı bir ekipman olduğunu belirten STFA İnşaat Grubu Başkan Yardımcısı Recep Çimen “Bu gemi Türkiye’de üretilen ilk Multi Tag oldu.Şirketimiz bu gemiyi Gebze-Yalova köprü inşaatında kullanıyor. Stratejik ve çok amaçlı bir ekipman.Bu araç bize değişik servis imkanları sağlıyor. Daha çok yabancıların kullandığı, pahalı olduğu için Türk firmalarının tercih etmediği, beğendiği ama alamadığı bir gemi. Biz bunu almaktan çok mutluyuz. Ülkemize daha iyi ekipmanlar kazandırma hedefindeyiz. Türkiye’de ilklerin firmasıyız.İlklerimizi devam ettiriyoruz ve ettireceğiz.” şeklinde konuştu.

33.20131101154715.jpg

22.20131101154810.jpg

44.20131101154859.jpg

66.20131101154917.jpg

55.20131101154946.jpg

 

 

 

 


 

virahaber.com

Bu haber toplam 3785 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.