1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Türkiye'den KKTC'ye yüzecekler
Türkiye'den KKTC'ye yüzecekler

Türkiye'den KKTC'ye yüzecekler

Taşucu- Girne 1'inci Barış Maratonu kapsamında Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu Limanı'ndan denize atlayan 7 yüzücü, yüzerek KKTC'nin Girne Limanı'na gitmeyi hedefliyor.

A+A-

40- 70 yaşları arasındaki 3'ü KKTC, 4'ü Türkiye vatandaşı olan 7 sporcu Taşucu Limanı'ndan Girne'ye doğru yüzmeye başladı. 'Söndüren- 7' adlı bir römorköre bağlı kafes içerisinde sırasıyla 4.5 saat yüzerek 27 saat sonra Girne'ye ulaşmayı hedefleyen Osman Akkuş (40), Caner Aspava (49), Selahattin Morkal (70), oğlu Suat Mehmet Morkal (44), Mehmet Bilen (60), Osman Fidan (45) ve Mustafa Korkut (43), ortalama 120 kilomatrelik bu uzaklığı ilk kez yüzerek geçen kişiler olacak.

Grubun başında bulunan maraton şampiyonu Gazipaşa Yüzme Spor Kulübü Antrenörü Selahattin Morkal, bu yıl birincisi yapılan maratonun geleneksel hale gelmesini istediklerini kaydetti. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 36'ncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında organizasyonun yapılmasının kendilerini sevindirdiğini belirten Morkal, amaçlarından birinin de Türkiye'den KKTC'ye yüzülerek gidilebileceğini göstermek olduğunu söyledi.

Sporculardan Mehmet Bilen de, hedeflerinin Manş Denizi'ndeki yüzme maratonunun Türkiye- KKTC arasında yapılabilmesini sağlamak olduğunu belirterek, "Barış, dostluk ve spor için bu maratonu düzenliyoruz. Onun içi adını Barış maratonu koyduk. Dedelerimizin 36 yıl önce filikalarla vatanımızı kurtarmak için gittiği Kıbrıs'a bizler yüzerek gidilebileceğini göstereceğiz. Yaklaşık 27 saat sonra Kıbrıs'a varmayı hedefliyoruz" dedi.

Yüzücülerin tamamının hayatları boyunca hiç sigara ve alkol kullanmadığına dikkat çeken Bilen, sağlıklı her insanın bu tür sportif etkinlikler yapması gerektiğini söyledi. Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar da, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını, dileğinin yüzücülerin sağ salim Girne'ye ulaşmaları olduğunu dile getirdi.

Yüzücülerden Osman Akkuş'un daha önce Fransa ile İngiltere arasındaki Manş Denizi'ni 16 saatte yüzerek geçtiği, Mehmet Bilen'in ise 1973'te Galatasaray Su Topu Şampiyonu olduğu öğrenildi.

Bu haber toplam 998 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.