1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Türkiye'nin en büyük feribotu ilk seferine çıktı
Türkiye'nin en büyük feribotu ilk seferine çıktı

Türkiye'nin en büyük feribotu ilk seferine çıktı

Van Gölü Feribot Müdürlüğü tarafından, Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapımı tamamlanan iki feribottan ilki olan Türkiye’nin en büyük feribotu deneme seferine çıktı.

A+A-

Van Gölü Feribot Müdürlüğü tarafından, Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapımı tamamlanan iki feribottan ilki olan Türkiye’nin en büyük feribotu deneme seferine çıktı. Tatvan İskelesi'ndeki tersanede dört yılda inşa edilen ve geçen aylarda tamamlanan feribot, Van Gölü'ndeki ilk deneme seferini başarıyla yaptı.

Deneme seferi için erken saatlerinde Van Gölü Feribot Müdürlüğü İskelesinde hummalı bir çalışma başladı. Kontrollerin ardından 136,5 metre uzunluğa, 24 metre genişliğe ve 50 vagon taşıma kapasitesine sahip yedi katlı feribotun motoru çalıştırıldı. Gölde yaklaşık 2 saatlik deneme sürüşü yapılan 350 yolcu kapasiteli feribot, Tatvan sahil bölgesi ve Sorgun Kışlası sahili civarında tur attıktan sonra tekrar iskeleye çekildi. 4 bin ton yük taşıma kapasitesine sahip olan feribotun eksikleri ve aksaklıkları not alındı. Şu anda Van Gölü üzerinde Tatvan-Van arasında yolcu ve yük taşımacılığı yapan bin ton kapasiteli dört feribot bu mesafeyi 4,5 saatte alırken yenisinin, 4 bin ton yükle 3 saat 15 dakikada katedeceği belirtildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1975 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.