1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Türkiye'nin ilk aktif sondaj gemisi 'Fatih' Antalya'da
Türkiye'nin ilk aktif sondaj gemisi 'Fatih' Antalya'da

Türkiye'nin ilk aktif sondaj gemisi 'Fatih' Antalya'da

Geçen hafta Kocaeli’den uğurlanan Türkiye'nin ilk petrol ve doğal gaz sondaj gemisi Fatih  Antalya’ya ulaştı. Geminin 2 gün sonra Antalya'dan ayrılarak petrol arama çalışmalarına katılacağı kaydedildi.

A+A-

Türkiye'nin denizlerde petrol ve doğalgaz aramak için kullanacağı ilk aktif sondaj gemisi 'Fatih', Antalya'ya demir attı. Geçen hafta Kocaeli’den uğurlanan Türkiye'nin ilk petrol ve doğal gaz sondaj gemisi Antalya’ya ulaştı.

5 gün önce İzmit Körfezi’nden, Akdeniz’de yapılacak petrol ve doğal gaz derin sondaj çalışmaları için uğurlanan Türkiye’nin ilk aktif sondaj gemisi ‘Fatih’ Antalya Limanı’na demirledi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Akdeniz’de yapacağı derin sondaj için kullanacağı sondaj gemisi Fatih, yaklaşık olarak 6 ay önce Çanakkale Boğazı'ndan geçerek İzmit Körfezi’ne ulaşmıştı. Norveç’in güney kıyısında bulunan Hoylandsbygda Limanı’ndan hareket ederek Kocaeli’ye gelen dev gemide yaklaşık 6 ay süren hazırlıklar tamamlandı. Antalya açıklarına demir atan ve 'Deepsea Metro-2' olan ismi Fatih olarak değiştirilen geminin 2 gün sonra Antalya'dan ayrılarak petrol arama çalışmalarına katılacağı kaydedildi.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 5861 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.