1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Türkiye’nin ilk ulusal kadın yelken kupası 3 yaşında
Türkiye’nin ilk ulusal kadın yelken kupası 3 yaşında

Türkiye’nin ilk ulusal kadın yelken kupası 3 yaşında

Türkiye’de bir ilk olan Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası üçüncü kez, 7, 8, 9 Eylül tarihlerinde İstanbul’da Caddebostan - Adalar parkurunda düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl önemli kurumların kadın yelken takımlarının katıldığı kupa, çok ilgi toplamıştı.

A+A-

Türkiye’de kadınlara yönelik ilk ulusal yelken yarışı olma özelliğini taşıyan Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası, bu yıl üçüncü kez düzenlenecek. 

Türkiye Yelken Federasyonu’nun himayesinde, İstanbul Yelken Kulübü’nün işbirliği ile 7, 8, 9 Eylül’de İstanbul Caddebostan – Adalar parkurunda gerçekleştirilecek olan 3. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nın yelken tutkusunu yarış heyecanıyla birleştirerek kadınların yelken sporuna olan ilgisini artırması, ülkemizdeki kadın yelkenciliğini desteklemesi, yeni sporcular yetişmesine fırsat sağlaması ve kadın yelkencileri motive etmesi hedefleniyor.
 
Gelecek yıllarda uluslararası nitelik kazanması planlanan Kupa’nın bir diğer amacı da iş hayatındaki kadının takım olma, hedefe ulaşma, zor koşullarla mücadele ve doğa ile bütünleşme yeteneğini  geliştiren bir platform oluşturarak, kurumların insan kaynakları ve iç iletişim çalışmalarına katkı sağlaması.

7 Eylül Cuma günü öğleden sonra başlayacak ve 3 gün sürecek olan 3. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası, 9 Eylül Pazar günü öğleden sonra düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek. 

Kupa geliri ile kadınlara destek olunuyor

ARPR İletişim tarafından organize edilen Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nın kadın duyarlılığını yansıtacak bir sosyal sorumluluk boyutu da var. Her yıl Kupa gelirinin bir bölümü ile saygın bir sivil toplum kuruluşu destekleniyor. 2016 ve 2017 yıllarında Kupa gelirleri ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı - AÇEV’e katkı sağlandı. Ayrıca Kupa kapsamında HeforShe oluşumu ile Kızlar Atakta projelerinin de tanıtımına destek verildi. 

Kadın yelken takımı olmayan kurumlar nasıl katılabilir?

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’na katılmak için, kurumun hazır kadın yelken takımı olması da gerekmiyor. Kupa’da yarışmak isteyen kurumların ilgili çalışanlarına uzman yelken eğitim okulları tarafından yelken eğitimi verilerek, kurumsal takım oluşturulmasına destek veriliyor.

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’na geçtiğimiz yıllarda Arçelik A.Ş., Borusan Otomotiv, Eker, Fiba Faktoring, Ford Otosan, Garanti Bankası, Garanti Emeklilik, Innova, Sahibinden.com, Türk Telekom ve AÇEV gibi kurumların kadın yelken takımları katıldılar. 
Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası’nın 2016 yılı şampiyonu Türk Telekom takımı olurken, 2017 yılında birinciliği Eker kadın yelken takımı kazandı.  


deniz-kizi-ulusal-kadin-yelken-kupasi-2017_3.jpg

organizasyon-komitesi-acev-genel-muduru-nalan-yalcin-ile-002.jpg
Vira Haber

Bu haber toplam 6270 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.