1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Yamal LNG'de üretime başlandı
Yamal LNG'de üretime başlandı

Yamal LNG'de üretime başlandı

Rus enerji şirketi Novatek, Kara Deniz'deki Yamal LNG tesisinde üretiminin başladığını açıkladı ve ilk sevkiyatta Cuma günü gerçekleştirilecek.

A+A-

Rus enerji şirketi Novatek'in, Yamal LNG projesi kapsamında sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) üretimine başladığı bildirildi.

Novatek'ten yapılan açıklamada, trenle sevkiyatı yapılacak ilk LNG kargosunun 5,5 milyon ton kapasiteye ulaşacağı belirtildi.

Açıklamada, "Rusya'nın en büyük LNG projesinde ilk tren kargo yüklemesinin 8 Aralık Cuma günü Christophe de Margerie adlı Arc7 model buz sınıfı LNG tankerine yapılması planlanıyor." ifadesi kullanıldı.

‘’Bu olay, Yamal LNG projesi için kilometre taşı bir başarıya işaret ediyor" diyen Novatek başkanı Leonid Mikhelson," LNG üretiminin başlaması şirket tarihimizde yeni bir bölüm başlıyor. Bu projeye Rusya'dan ve yurtdışından birçok yüklenici ve tedarikçi katıldı. Bu projenin uygulanmasında Rus hükümetinden büyük destek aldık "dedi.

Yıllık 16,5 milyon ton LNG üretim kapasitesine sahip olması beklenen Yamal LNG projesinde, Rusya'nın en büyük ikinci doğalgaz şirketi Novatek'in yüzde 50,1, Fransız Total ve Çinli CNPC şirketlerinin yüzde 20'şer ve Çinli İpek Yolu Fonu'nun da yüzde 9,9 hissesi bulunuyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 5602 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.