1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YaSa Denizcilik, Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi'nde
YaSa Denizcilik, Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi'nde

YaSa Denizcilik, Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi'nde

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi 8.Kariyer günleri 6 Aralık 2018 Perşembe günü YASA Denizcilik konuk oldu.

A+A-

Oturuma YASA Denizcilik adına Kuru Yük Departmanı İnsan Kaynakları Müdürü  Faruk Celayir ve Tanker İşletmeciliği İnsan Kaynakları Yardımcısı Fatih Erdem’in katılımları ile gerçekleşti.

Oturum YASA Denizcilik şirket tanıtım videosu ve slayt gösterisi başladı. Konuşmasına şirket hakkında bilgiler vererek devam eden Faruk Celayir, birçok gemisin alt mürettebatında Filipinli personelle çalıştığını bunun sebebinin ise emniyet kültürüne sahip olmaları olduğunu dile getirdi. Celayir zabitan sınıfında ise Türk zabit ile çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. 

Kuru yükün çalışma koşulları hakkında da bilgi veren Celayir, denetimlerinin de artık tankerler kadar sıkı ve yükleme boşaltma operasyonlarının sürelerinin eskiye göre daha kısa olduğuna ancak yine de limanlarda çıkma imkanı olduğunu ve ayrıca tankerdeki gibi tehlikeli yüklerin fazla taşınmamasının zabitler açısından avantajlı olduğuna dikkat çekti. 

Tanker işletmeciliğinden bahseden Fatih Erdem, çalışma koşullarının tankerlerde daha zor olduğunu ve bunun nedeninin ise sık ve yoğun geçen denetim temposu ve ayriyeten hızlı yükleme boşaltma operasyonları olduğunu söyledi.Amerika hattında çalışan gemilerinin STS çalıştıklarını da ekleyen Fatih Erdem bu operasyonun daha zorlayıcı olduğunu bu yüzden gemilerine ekstra personel ve zabit çalıştırdıklarını ekledi. 

Celayir gemilerdeki teknolojik gelişmelerin kuşak çatışması dışında internetin gelmesiyle sosyalleşme bağlamında eski sohbet ortamının yavaş yavaş yok olduğunu ve gemide iletişim eksikliklerinin oluştuğunu genç zabitlerin ve stajyerlerin daha sosyalleşme ve öğrenme yönünden daha istekli olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. 

Oturum sonunda öğrencilerin merak ettiği konularla ilgili soruları alan şirket temsilcileri tüm içtenlik ve açıklıklarıyla sorulara yanıt verdi.Oturum teşekkür plaketi taktimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

untitled-33-017.jpguntitled-34-016.jpguntitled-35-014.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 8727 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.