1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YASA’dan Eğitime Büyük Destek
YASA’dan Eğitime Büyük Destek

YASA’dan Eğitime Büyük Destek

Yalçın Sabancı Eğitim Vakfı 5 yılda 664 öğrenciye 5 milyon TL eğitim bursu verdi.

A+A-

Yalçın Sabancı Eğitim Vakfı, İstanbul’un çeşitli üniversite ve liselerinde okuyan bursiyerlerini buluşturmak amacıyla 29 Mayıs 2010 Cumartesi günü Vakfın İstanbul Küçük Çamlıca’ da bulunan merkezinde bir araya getirdi. Buluşmaya İşadamı ve Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sabancı, eğitmenler, bursiyerler, aileler ve YA/SA çalışanları katıldı.

 

72 bursla başladık

Toplantıda konuşan Yalçın Sabancı, ‘Vakfımız 5 yılda 5 milyon TL burs vererek kabiliyetli ama maddi imkandan yoksun çocuklarımızın eğitimlerine devam etmelerine katkı sağladı. Türkiye’nin tüm bölgelerinden seçilen Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli, güvenilir ve başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verdiğimiz karşılıksız bursları her yıl arttırarak daha çok öğrenciyi eğitim imkânına kavuşturmaya devam edeceğiz’ dedi. Bu yıl 1,5 milyon TL burs dağıttıklarını söyleyen Sabancı, bu miktarın artarak devam edeceğini söyledi. Açık havada düzenlenen etkinlikte bursiyerlerle birlikte yemek yiyen Yalçın Sabancı, tüm öğrencilerle tek tek ilgilendi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Başvurular temmuz ayında başlıyor

Yalçın Sabancı Eğitim Vakfı burs başvuruları, ilk ve orta öğretim için 1 Temmuz - 20 Ağustos 2010 ve yüksek öğretim için de 19 Temmuz - 17 Eylül 2010 tarihleri arasında başlıyor. Bu tarihler arasında www.yasahold.com.tr  adresinden alınacak başvuru formları doldurularak PK 16 Üsküdar adresine gönderilecektir. Yapılacak başvurulardan seçilecek olan öğrenciler vakıf burslarından yararlanacaklardır.

 

Yalçın Sabancı Eğitim Vakfı bursları 4 ana grupta veriliyor. Birinci grupta Vakfa yapılan doğrudan başvurular ile seçilen Türkiye genelinde ilköğretim, ortaöğretim ve yüksek öğretim okul öğrencilerine veriliyor.

 

Denizcilik sektöründe vasıflı denizcilik personeli yetiştirmek için İTÜ Denizcilik Fakültesi, TÜDEV Deniz Eğitim Merkezi, Piri Reis Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksek Okulu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi,Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği öğrencilerine verilen burslar. Bu bursiyerlerin seçimi İstanbul’da okuyan öğrenciler için mülakat yoluyla Vakıf merkezinde, diğerleri için ilgili üniversitelerin seçim kurulları tarafından yapılıyor.

 

YASA şirketler topluluğunda çalışan personelin eğitimin her kademesinde okuyan çocuklarının daha iyi yetişmelerine yardımcı olmak amacıyla verilen burslar. Son olarak denizci olmak isteyen Makine Mühendislerine intibak eğitimi süresince verilen burslar.   

                                                                                                                                                                                             

Yılda 1,5 milyon TL

Yalçın Sabancı Eğitim Vakfı, kabiliyetli ancak maddi imkanlardan yoksun olan çocukların ve gençlerin eğitim ve öğrenimlerini sağlamak amacı ile 24 Haziran 2004 tarihinde kuruldu. Vakıf, 2005-2006 eğitim öğretim yılında 37 ilköğretim, 11 ortaöğretim ve 24 yükseköğretim okullarında okuyan 72 öğrenciye karşılıksız burs vererek faaliyete başladı. Hızla büyüyen Vakıf bugüne kadar 226 ilköğretim, 170 ortaöğretim, 268 yüksek öğretim ve 30 makine tamamlama olmak üzere toplam 664 öğrenciye burs verdi.

 

 

 

 

 

 

 

Virahaber.com

Bu haber toplam 4337 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.