1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yatçılar Birliği Ersan'ı ziyaret etti
Yatçılar Birliği Ersan'ı ziyaret etti

Yatçılar Birliği Ersan'ı ziyaret etti

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, bugün Yatçılar Birliği Başkanı Hasan Kaçmaz ve beraberindeki bir heyeti makamında kabul etti.

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, bugün Yatçılar Birliği Başkanı Hasan Kaçmaz ve beraberindeki bir heyeti makamında kabul etti.

DAÜ Yat Rallisi için 14 ülkeyi temsilen 52 yat ve 176 yatçının temsilcilerini kabul eden Bakan Saner, ‘izolasyonlar altında olan ülkemizin tanıtılması için değişik ülkelerden gelen yatçılarımızın, bizler için önemli olduğunu düşünüyoruz’ dedi.

Dünya yat turnuvasının en önemli turnuva çeşitlerinden biri olduğuna değinen Bakan Saner, yatçılığın diğer turizm çeşitlerine göre daha farklı bir turizm çeşidi olduğuna dikkatleri çekti.

Bakanlık olarak yatçılığın ülkemizde gelişmesi için birçok proje ortaya koyacaklarını belirten Bakan Saner, ‘Türkiye’nin güney sahillerindeki 6 yat limanına karşılık KKTC’de bir yat limanının bulunması kabul edilemezdir’ dedi. Yat limanlarının artırılması için gerekli çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Saner, yatçılığın belli bir gelir düzeyindeki kişiler tarafından yapıldığına da dikkatleri çekti.

Saner , ‘Ülkemizi ziyaret eden değerli yatçılarımız eğer iyi niyetle ülkemizden ayrılır ve bir elçi görevi görerek ülkelerinde bizleri en iyi şekilde anlatırlarsa, ülkemiz daha da öne çıkar’ dedi.

KKTC’nin merkez kabul edildiği ve yaklaşık 22 yıldır KKTC’ye gelen yatçılar Bakan Saner’e ülkelerine ait hediyeler takdim ederken, Bakan Saner’de KKTC’yi temsilen kültürel hediyeleri ziyarette bulunan yatçılarımıza takdim etti.7

Kibrispostasi

Bu haber toplam 1017 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.