1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Yıldırım, İzmir Belediyesi’ni uyardı
Yıldırım, İzmir Belediyesi’ni uyardı

Yıldırım, İzmir Belediyesi’ni uyardı

Bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Gemi Mühendisliği Haftası, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılımıyla 4 Aralık Pazar günü Titanic Business Otel-Kartal'da başladı.

A+A-

“Bu proje Türk tersanelerinde yapılmalı”
Gemi Mühendisliği Haftasının açılışında konuşma yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım önemli mesajlar verdi. Binali Yıldırım İzmir Körfezi için yaptırılması düşünülen gemilerin gemi inşa sektörümüz için çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “ Değeri 300 milyonun üzerinde olan bu proje için farklı çevrelerden de tepki geliyor. Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni projenin Türkiye’de yapılması için uyardık. Bir gemi inşa mühendisi olarak İzmir Belediyesi’ni tekrar uyarıyorum. İDO bir dünya markası ve bu projede İDO örnek alınabilir.”

Yıldırım bu projenin tersanelerimiz için can suyu olacağını belirterek şöyle devam etti: “Bu proje piyasayı rahatlatacak ve bu para da Türkiye’de kalacak. İhaleye kısa zaman kalmasını da dikkate alarak, buradan tekrar uyarıyorum. Bu projenin mutlaka Türk tersanelerinde yapılması gerekiyor”.

Gemi İnşaatı Sanayicileri Birliği (GİSBİR), Gemi Yan Sanayicileri Derneği (GESAD), İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), üniversiteler ve Türk Loydu’nun da yer alacağı etkinliklerde, sektörün hemen her kesiminden gelen katılımcılar, Gemi inşa sanayinin durumunu değerlendirerek, sunumlar yapacak.

virahaber.com

Bu haber toplam 847 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.