1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi 2016-17 Mezuniyet Töreni gerçekleşti
YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi 2016-17 Mezuniyet Töreni gerçekleşti

YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi 2016-17 Mezuniyet Töreni gerçekleşti

Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi 2016-2017 Akademik Yılı mezuniyet töreni, YTÜ Yıldız Yerleşkesi Oditoryumunda gerçekleştirildi.

A+A-

Hüseyin Altay YONTAN / Vira Haber

Mezuniyet Töreni programına, YTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Şahin, YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, PRÜ Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz, DTO Meclis Üyesi A. İlker Meşe, GMO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı, GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, GYİB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak, GİSBİR Başkan Yardımcısı Orhan Torlak, Türk Loydu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Akyıldız, denizcilik sektörü temsilcileri, akademisyenler, öğrencilerin aileleri ve mezun öğrenciler katıldı.

huseyinyilmaz.JPG

“2000’i aşkın mühendis kazandırdık”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mezuniyet töreni programı, törene katılamayan bürokratların mesajlarının okunması ile devam etti. Törende açılış konuşmasını, Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz gerçekleştirdi. Yılmaz, “Bugün, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümümüzün 48. Dönem, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümümüzün ise 5. Dönem mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gemi inşaatı ve denizcilik eğitimine yarım asır öncesinde başlamış olan fakültemiz, 2000’i aşkın mühendisi çalışma hayatına kazandırmıştır. Bugün ise bu sayısının üzerine yeni mühendislerimizi çalışma hayatına kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Mezunlar adına konuşmasını gerçekleştiren Fakülte Dönem Birincisi Yusuf Ersagun Sezen, “Biz gençler, artık ülkemizin gemi sanayi ve denizcilik sektöründe görev alacak niteliğe ulaştık. Bu seviyeye bizleri getiren, değerli vakitlerini bizlerle paylaşmaktan çekinmeyen değerli akademisyenlerimize de arkadaşlarım ve şahsım adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

feramuzaskin.JPG

“Hak ettiği değeri fazlasıyla almıştır”

GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın yaptığı konuşmasında, “YTÜ’nin Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümü Türk denizcilik eğitimi içerisinde kurulduğu günden bugüne hak ettiği yeri ve değeri fazlasıyla almıştır. Genç denizci meslektaşlarım, artık Yıldız Teknik Üniversitesi limanından ayrılma vakti. Denizcilik oldukça geniş bir alandır, sadece gemilerde çalışarak olmayacaktır bu iş. Sizlerin de bildiği gibi başbakanlıkta ve bakanlığımızda yeteri kadar deniz insanımız var ve halen aktif olarak da çalışmaktadırlar. Geleceğin denizcileri olmak ve Türk denizciliğine yön verebilmek için, almış olduğunuz eğitimin de üzerine katarak kendinizi geliştiriniz” dedi.

Aşkın’ın konuşmasının ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren GMO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı ise, genç mezunları mesleklerinde daima ileriye yönelik çalışmalarda bulunmaya davet etti. Bostancı ayrıca, meslek odaları hakkında da bilgi vererek, mezunların yeni ailesinin meslek odaları olduğunu hatırlattı.

yucelsahin.JPG

“Üniversite-sanayii işbirliğine önem veriyoruz”

Oda başkanlarından sonra kürsüye gelen YTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Şahin ise, “Öğrencilerimizin daha donanımlı yetişmeleri ve akademisyenlerin daha verimli çalışabilmeleri için rektörlük olarak Ar-Ge’ye ve altyapı ile üniversite-sanayii işbirliğine çok önem vermekteyiz. Sevgili mezunlarımız, kendinize doğru hedefler belirleyin. Hedefe ulaşmada size yolunuzu, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecek. Yolunuz ve bahtınız açık, Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

Konuşmaların ardından fakülte dönem birincisine diploması YTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Şahin, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümü birincisine diploması Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz tarafından takdim edilirken diğer bölüm öğrencilerine ise diplomaları YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi akademisyenleri tarafından verildi. Yapılan mezuniyet töreni programında ayrıca dereceye giren mezunlara, İMEAK Deniz Ticaret Odası başta olmak üzere denizcilik sektörü temsilcileri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

hizirreisdeniz.JPG

“Bakanlık olarak her türlü desteğe devam edeceğiz”

YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi 2016-2017 Akademik Yılı mezuniyet töreni programına katılan Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz’e, Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz tarafından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün fakülteye vermiş olduğu katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Plaket takdiminden sonra kısa bir konuşma gerçekleştiren Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz, “Bugün burada aldığım plaketi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’mız adına aldığımı paylaşmak istiyorum. Fakültenin başarılarının devamının bizi gururlandırdığını, kamu idaresi ve denizcilik idaresi boyutuyla da fakülteyi takip ettiğimizi, her türlü desteğe Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak devam edeceğimizi belirtmek isterim. Fakültenin iki farklı misyonu olduğunu biliyoruz, bunlardan birincisi mühendislik boyutla gemilerin inşasına, gemilerin işletilmesi boyutuyla da Gemi Makineleri İşletme Mühendisi olarak yürüttükleri faaliyetleri, yetiştirdikleri bilim insanlarını ve burada payı olan akademisyenleri, mezun olan öğrencilerimizi ve onlarla burada gurur duyan tüm velileri tebrik ediyorum. Yolları ve bahtları açık olsun” ifadelerini kullandı.

Mezuniyet töreni programı, denizcilik yemini eden mezunların keplerini havaya fırlatması ile son buldu.

ytu-mezuniyet-foto-galeri-001.JPG

Haber & Fotoğraflar: Hüseyin Altay YONTAN / Vira Haber

Bu haber toplam 8674 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.