1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Ziya Kalkavan MTAL öğrencileri Almanya'da eğitim aldı
Ziya Kalkavan MTAL öğrencileri Almanya'da eğitim aldı

Ziya Kalkavan MTAL öğrencileri Almanya'da eğitim aldı

"Yeni Nesil Gemilerin Simülatörleri ile BRM ve ERM Stajı" adlı proje için Ziya Kalkavan MTAL öğrencileri ve öğretmenleri Almanya'da staj eğitimi aldılar.

A+A-

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı ile Erasmus Programı kapsamında 2016-1-TR01-KA102-028262 numaralı ‘’Yeni Nesil Gemilerin Simülatörleri ile BRM ve ERM Stajı’’ adlı projesi ortağı Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Almanya’da (Cuxhaven şehrinin DE9-Niedersachsen bölgesindeki Staatliche Seefahrtschule okulunda) düzenlenen yurt dışı hareketliliği programı kapsamında, iki hafta süreyle staj yapıp eğitim aldı.

Bu hareketliliğe okul müdür yardımcısı Orhan Batbay, denizcilik alanı öğretmenleri Fatih Işıldak, Çağatay Topcu ile öğrencilerimiz Abdulkadir Sertel, Emre San, Ilgın Özgül, Furkan Mert Topal ve Öykü Oğuztürk katıldı.

ziyakalkavanmtal_almanyaproje_2.jpg

Bir başka ülkede aldıkları eğitimi mukayese etme imkanı bulan öğrenciler, ayrıca günümüz teknolojisine sahip simülatörleri kullanma becerilerine sahip oldular. Eğitim dilinin Almanca ve İngilizce olduğu bir ortamda yabancı dil önemini ve gereksinimini bir daha kavradılar. Kuzey Denizi’nin kenarına kurulmuş olan okulun coğrafik konumu ve denizcilik kültürü üzerine gözlemlerde bulunuldu, girişimcilik, ekip çalışması, sosyal uyumluluk becerilerinin öneminin farkına varıldı. Öğrenciler aldıkları eğitimin sonucunda sertifikalarını aldı ve aynı zamanda Europass belgelerine sahip oldular. Daha meslek hayatlarının başında özgeçmişlerinde iki önemli belgeye ve uluslararası bir deneyime sahip oldular.

ziyakalkavanmtal_almanyaproje_3.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 8111 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.