1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. 1. Yelken Şenlikleri Akçakoca'da yapıldı
1. Yelken Şenlikleri Akçakoca'da yapıldı

1. Yelken Şenlikleri Akçakoca'da yapıldı

Düzce Üniversitesi Yatçılık ve Yelken Sporları Topluluğu'nun, Düzce Valiliği ve Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nın destekleri ile düzenlediği 1. Yelken Şenlikleri Akçakoca'da yapıldı.

A+A-

Düzce Üniversitesi Yatçılık ve Yelken Sporları Topluluğu'nun, Düzce Valiliği ve Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nın destekleri ile düzenlediği 1. Yelken Şenlikleri Akçakoca'da yapıldı.

Şenliklerle ve yelken yarışmalarını izlemeye Düzce Valisi Vasip Şahin, Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Kemalettin Gür, Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Ünal, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, protokol üyelerinin eşleri ve vatandaşlar katıldı.

Şenlikler kapsamında ilk olarak Üniversiteye ait olan Konuralp ve Akçakoca isimli iki yelkenli denize indirildi. Yelkenliklerin denize indiriliş seremonisi sırasında konuşan Rektör Şerifoğlu, Düzce Üniversitesi olarak hayalleri gerçeğe dönüştürmeyi başardıklarını belirterek "'Düzce Üniversitesi hayal kuran ve bunu gerçekleştiren bir üniversite. Bugün hayallerini gerçekleştiriyoruz. Ümit ediyorum ki bu etkinlikler komutanımızın ve büyüklerimizin katkıları ile büyür ve Türkiye çapında bir etkinlik olur" dedi.

Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Kemaletin Gür ise, destek vereceklerini işaret ederek "Deniz Harp Okulları komutanlığı olarak davetiniz için teşekkür ederim. Düzce'ye, Akçakoca'ya ve Konuralp'e ne kadar çok hizmet verirsek ve katkı sağlarsak o derece bize mutluluk verir. Sizlerle birlikte denizcilik sevgisini paylaşmaktan daha çok mutlu oluruz. Bizim görevlerimizden bir tanesi de denizleri sevdirmektir. Öğrencilerimize çağrı yapıyoruz. Bizim de 5 mühendislik bölümümüz var. Öğrencilerimiz şimdiden ön kayıtlarını yaptırsınlar" diye konuştu.

Vali Vasip Şahin daha önce de yelkenli yarışlarının Akçakoca'da yapılmasını istediklerini belirterek "Mutluluk içindeyim. Geçen yıl kabotaj bayramında yelkenli yarışı yapıldı. O gün bir temennim olmuştu. Akçakoca'nın bir yelkenli ekibi yok dedik. Bu sesimize üniversitemiz kulak verdi. Sağ olsun Deniz Kuvvetleri de bize destek verdiler. Konuralp ve Akçakoca yatlarının yanı sıra yüzlerce yatımız olacak. Bu suya atılmış bir tohumdur. İnşallah bu tohum büyüyecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yelken yarışlarına geçildi. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

 

Bu haber toplam 1034 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.