1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. 100 milyon dolarla İçtaş'a ortak oldu
100 milyon dolarla İçtaş'a ortak oldu

100 milyon dolarla İçtaş'a ortak oldu

EBRD, İçtaş Sürdürülebilir Enerji Yatırımları şirketine 100 milyon dolar yatırım yaptı. Kaynak, rüzgar ve güneş enerjisi santrali yapımı ile Kadıncık hidroelektrik santralinin finansmanı için kullanılacak.

A+A-

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye'de yenilenebilir enerji üretimini artırma hedefi kapsamında IC Holding'in yenilenebilir enerji üretim birimine 100 milyon dolar yatırım yaparak ortak oldu.

İçtaş Sürdürülebilir Enerji Yatırımları adlı şirket EBRD'nin dün akşam yayımladığı bültene göre aldığı kaynakla 250 megawatt (MW) gücünde rüzgar ve güneş enerjisi santrali yatırımı yapacak.

EBRD'nin getirdiği kaynak İçtaş'ın özelleştirmeden aldığı Kadıncık hidroelektrik santralinin finansmanında da kullanılacak.

Türkiye başta olmak üzere yaklaşık 40 ülkeye finansman sağlayan EBRD'nin Birinci Başkan Yardımcısı Jurgen Rigterink, Türkiye'de yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimini desteklemek için başlatılacak yeni programı "dört gözle" beklediklerini ifade ederek, "bunun sektördeki yatırımımızın önünü açmasını ve Türkiye'nin tamamen iç kaynaklı yeşil enerji üretimine geçişine yardımcı olmasını ümit ediyoruz" dedi.

İçtaş Sürdürülebilir Enerji Yatırımları'nın toplam gücü 400 MW olan 10 adet hidroelektrik santrali bulunuyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 10486 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.