1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. 13. Sualtı Fotoğraf Şampiyonası
13. Sualtı Fotoğraf Şampiyonası

13. Sualtı Fotoğraf Şampiyonası

13.CMAS Dünya Sualtı Fotoğraf Şampiyonası, bu yıl 26-31 Mayıs 2011 tarihleri arasında, ülkemizin dünyaca tanınmış tatil beldelerinden Muğla iline bağlı Bodrum ilçesinde gerçekleştirilecek.

A+A-

13.CMAS Dünya Sualtı Fotoğraf Şampiyonası, bu yıl 26-31 Mayıs 2011 tarihleri arasında, ülkemizin dünyaca tanınmış tatil beldelerinden Muğla iline bağlı Bodrum ilçesinde gerçekleştirilecek.

Dünya Sualtı Federasyonu (CMAS), her 2 yılda bir dünyanın sualtı açısından zengin noktalarında Dünya Şampiyonası düzenlemektedir. Türkiye’de milli takım, TSSF’nin senede bir defa organize ettiği Türkiye Şampiyonası ve TSSF onaylı sualtı görüntüleme yarışmalarında alınan toplam puana göre oluşturulmakta ve Türk Milli Takımı olarak Dünya Şampiyonası’na katılmaktadır.

Önceki yıllarda düzenlenen 10. Şampiyona Estartit/İspanya’da, 11.Şampiyona Maritus’ta, 12.Şampiyona Jeju/Güney Kore’de gerçekleştirilmiştir.

Yarışma kapsamında bir (1) gün antrenman dalışı, iki (2) gün yarışma dalışı yapılacaktır. Yarışmacılar, yarışma dalışlarında çekecekleri fotoğrafları, “Balık, Yakın Çekim, Temalı Yakın Çekim, Modelsiz Geniş Açı, Modelli Geniş Açı” olarak belirlenen kategorilerde, seçici kurulun oylamasına sunacaklardır. Seçici Kurul, çeşitli ülkelerden katılacak yedi jüriden oluşacaktır. Yapılacak olan kapalı oylama ardından finale kalan fotoğraflar, tarihi bir mekan olan Bodrum Kalesi içinde yer alan 1500 kişilik Anfi Tiyatro’da halka açık olarak, özel bir yazılım eşliğinde değerlendirilecek ve dereceye giren fotoğraflar belirlenecektir.

13.CMAS Dünya Sualtı Fotoğraf Şampiyonası, hem uluslararası diyalogların korunması ve geliştirilmesi, hem de suüstü ve sualtı dünyamızın tanınması açısından önemli bir yer teşkil etmektedir.

Dünyanın dört bir yanından ülkemize gelecek olan yarışmacılar, rekabet heyecanı ile birlikte Bodrum’da keyifli bir tatil ortamı da yaşayacaklardır.

CMAS Hakkında...
Dünya genelinde sualtına olan ilginin artması ve tüplü dalışların yaygın hale gelmesi farklı kurum ve kuruluşların çatısı altındaki toplulukların tek bir disiplin altında toplanması gereğini oluşturmuştur. Bu amaçla, 28 Eylül 1958 tarihinde Brüksel’de düzenlenen uluslararası kongreye Belçika, Brezilya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Monako, Portekiz, İsviçre, ABD ve Yugoslavya, temsilcileriyle katılmışlardır. Bu kongrenin sonucunda, Dünya Sualtı Federasyonu (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques / CMAS) kurulmuştur.

CMAS bir anlamda, 22 Şubat 1952 yılında kurulmuş olan “Comité des Sports Sous-Marins / Sualtı Sporları Komitesi’nin devamı niteliğinde olmakla birlikte daha kapsamlı ve uluslararası bir yapıya sahiptir. Bugün, merkezi Roma’da bulunan CMAS’ın ilk başkanı, kurucu üyelerden, Cousteau’nun da yakın çalışma arkadaşlarından biri olan, Philippe Tailliez’dir.

CMAS’ın amacı, bünyesinde barındırdığı tüm dalların uluslararası seviyede belli bir standartta uygulanmasını sağlamaktır. Söz konusu standartları belirleyen temel parametreler, yüksek kalitede eğitim seviyesi ve maksimum güvenliktir. CMAS, kâra dayalı bir kurum olmayıp, tamamen gönüllülük esasına dayalıdır.

CMAS üyeleri, CMAS standartlarını resmi olarak kabul etmiş ülkelerin, resmi ulusal dalış kurum ve kuruluşları tarafından oluşmaktadır. Söz konusu kurum ve kuruluşlar, yerel dalış bölgelerinde CMAS standartlarını uygulamakla yükümlü olup, CMAS’a karşı da sorumludurlar.

CMAS, Türkiye ile 1980’li yıllarda tanışmıştır. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu bünyesinde resmiyet kazanan CMAS standartları, bugün Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içinde yaygın bir şekilde uygulanmaktadır.

TSSF Hakkında...
TSSF, iç işlerinde özerk ama Başbakanlığa bağlı bir devlet kuruluşudur. Genel Kurulunda seçilen Federasyon Başkanı, Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulları’ndaki görevliler, Teknik Kurullar’daki görevliler gönüllü olarak ve bir ücret almaksızın çalışmaktadırlar.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu; Türkiye ve dünyada, sualtı sporları etkinlikleri ile ilgili öncü, yoğun deneyimi olan, görüşlerine her zaman gereksinim duyulan, çağdaş ve kurumsal bir yapıyla yönetilmektedir.

MİSYONU
Türkiye’deki sualtı spor kültürünü yaymak ve benimsetmek amacıyla, sualtı sporları ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde etkinlikler düzenlemek, uluslararası sualtı sporları ve dalış etkinlikleri ile ortaklaşa eğitim, belgelendirme, denetim koşullarını oluşturmak ve yürütmektir.

BRANŞLARI:

Cankurtarma
Donanımlı Dalış
Havuzda Hedef Vurma
Jetski
Paletli Yüzme
Serbest Dalış
Su Kayağı
Sualtı Görüntüleme
Sualtı Hokeyi
Sualtı Navigasyon
Sualtı Ragbisi
Zıpkınla Balıkavı

1.20110429092906.jpg

2.20110429092924.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 1085 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.