1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. 325.5 milyon TL'lik liman halka arz ediliyor
325.5 milyon TL'lik liman halka arz ediliyor

325.5 milyon TL'lik liman halka arz ediliyor

Albayrak Grubu 2033 sonuna kadar işletme hakkına sahip olduğu Trabzon Limanı'nı talep toplama yöntemiyle halka arz edecek. Albayrak Grubu CEO'su Ömer Bolat, "Trabzon Limanı'nın halka arz fiyati 15.50 TL olarak belirlendi" dedi.

A+A-

Albayrak Grubu’nun işletme hakkına sahip olduğu ve stratejik konumdaki Trabzon Limanı halka arza ediliyor. Deniz Yatırım liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzla Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş.’nin 21 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 30’u Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmeye başlayacak.

Toplantı, Doğu Karadeniz’in en büyük limanı konumunda bulunan Trabzon Limanı’nın halka arzı dolayısıyla Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Ermiş ve Deniz Yatırım Genel Müdürü Melih Akosman ev sahipliğinde gerçekleşti.

Albayrak Holding CEO'su Ömer Bolat, Trabzon Limanı'nın halka arz töreninde açıklamalarda bulundu.

Ömer Bolat, "Tıpkı Türkiye ekonomisi gibi Albayrak Holding'de 2017 yılını olumlu ve başarılı bir yıl olarak geride bırakmıştır" dedi.

Bolat, "Yatırım üretim ve büyüme hedeflerini gerçekleştirdik. Grubumuz bir ayağı Anadolu'da Türkiye'de bir ayağı Asya Afrika ve Avrupa olmak üzere üç kıtada çalışmaları operasyonları olan bir şirketler grubuyuz ve inşallah küresel bir şirket ve marka olma yolunda emin adımlarla yürüyüşümüze devam ediyoruz. İnşaat lojistik hizmetler imalat sanayii ve medya alanlarındaki yatırımlarımızla ülkemizin kalkınması yolunda 66 yıldır faaliyette olan Albayrak Holding Türkiye'deki faaliyetlerinin yanında son altı yıldır Pakistan'ın en büyük şehirleri ve son üç yıldır Somali'nin başkenti Mogadişhu'nun limanını işletme gibi uluslararası operasyonlarını başarı ile sürdürmektedir" açıklamasında bulundu.

Bolat, "Türkiye, Pakistan ve Somali'deki faaliyetlerimizin yanında inşallah 2018'de Gine, Sudan gibi Afrika ülkelerinde de yeni projelere başlama konusunda yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

Deniz Yatırım liderliğinde borsaya açılacak olan Trabzon Limanı'nın 325.5 milyon TL değere sahip olduğunu belirten Deniz Yatırım Genel Müdürü Hüseyin Melih Akosman, "Halka arz büyüklüğü 97.7 milyon TL olacak" diye konuştu.

Halka arzın bu ay içinde yapılması planlanırken, şirketin yüzde 30'unun halka arz edileceği açıklandı.

Vira Haber

Bu haber toplam 7232 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.