1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. 350 Yelkenci biraraya geldi
350 Yelkenci biraraya geldi

350 Yelkenci biraraya geldi

Amiral Turgutreis Yarıyıl Kupası Optimist ve Laser Yelken Yarışmaları Bodrum Turgutreis'te yapıldı.

A+A-

Türkiye Yelken Federasyonunun 2011 yılı faaliyet programında bulunan Amiral Turgutreis Yarıyıl Kupası Optimist ve Laser Yelken Yarışmaları Bodrum Turgutreis'te yapıldı. Dereceye giren yelkenciler ödüllerini Turgutreis D-Marin'de gerçekleşen törenle aldı.

Turgutreis Belediyesi'nin himayesinde ve pek çok kuruluşun desteğinde gerçekleştirilen Amiral Turgutreis Yelken Yarışları rüzgarıyla ünlü Turgutreis Fener mevkinde yapıldı. Türkiye Yelken Federasyonu 2011 faaliyet programında yer alan Türkiye Optimist -Laser Yarıyıl Kupası kapsamında yapılan yarışlara Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen 56 kulüpten ortalama 350 sporcu katıldı. 5 gün süren yarışlar sonrasında dereceye giren yelkencilere ödülleri Turgutreis D-Marin'de gerçekleştirilen törenle verildi. İlk kez ülke çapında bir şampiyonaya ev sahipliği yapan Turgutreis, düzenlediği bu önemli organizasyon ile yelken sporu açısından önemli merkezlerden biri haline geleceğini göstermiş oldu.

Ödül töreninde konuşan Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, "2008 yılında Turgutreis Belediyesi'nin ana desteği ve 11 yelken gönüllüsü katkılarıyla kurulan Turgutreis Yelken Kulübü'nün bu başarısı tüm spor camiası tarafından takdir edildi. Turgut Reis Yelken Kulübü etrafında güçlerini birleştiren onlarca yelken gönüllüsü kişi ve kuruluşa bu başarıdaki önemli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Turgutreis olarak tüm Türkiye'ye örnek olacak bir dayanışma örneği gösterdik. Belediye olarak yelkene ve diğer tüm spor dallarına olan desteğimiz sürecek" dedi.

Turgutreis Yelken Kulübü Başkanı Halit Cevat Kalfa, "Kuruluş amacı Turgutreis'te yelken sporunu yaygınlaştırmak, özellikle gençler arasında popülerliğini artırmak ve daha fazla gencin yelken sporunu yapabilmesini sağlamak olan Kulüp kısa sürede yelkenlerini rüzgarla doldurmayı başardı. Pupa yelken yol alıyor. Yurt içi ve yurt dışı yarışlarda daha iyi ev sahipliği yapılabilmesi için Turgutreis Yelken Kulübü'ne yeni tesisler inşaa ediliyor. Deniz kenarında bir arsa üzerine yelken okulu, otel, restoran, kafeterya ve diğer eğitim birimlerini içeren bir spor kompleksinin projesi hazırlandı" diye konuştu.

Kulüp antrenörü Tamer Başlığ ise, "Amiral Turgutreis Yelken Yarışları adıyla düzenlediğimiz etkinlikler ile sadece Bodrum ve Turgutreis bölgesinde yaşayanlar değil tatillerini geçirmek üzere buraya gelenler tarafından da tercih ediliyoruz. Yerli ve yabancı misafirlerimizin artması bizleri mutlu ediyor. Ayrıca daha fazla gencimize yelken sporunu sevdirme fırsatı bulduğumuz için de biz gurur duyuyoruz. Spora destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Fx

Bu haber toplam 946 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.