1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. ABB büyük projelere imza atıyor
ABB büyük projelere imza atıyor

ABB büyük projelere imza atıyor

ABB Türkiye’de proje mühendisi olarak görev yapan Fikret Usta, teknolojik yenilikleri ve imza attıkları projeleri Vira sayfalarına taşıdı.

A+A-

ABB, güç ve otomasyon teknolojilerinde ürettiği ürün, sistem ve çözümleriyle dünyada lider bir kuruluş olarak dikkat çekmektedir. ABB; hem uluslararası, hem de Türkiye’nin kamu ve özel sektör sanayi ve altyapı alanındaki müşterilerine ve çevreye duyarlı performanslarını arttıran teknolojiler sunmaktadır. 1940’lı yıllardan beri Türk elektrik ve endüstri piyasasına geniş yelpazede ürünler ve çözümlerle hizmet eden ABB Elektrik Sanayi A.Ş., Türkiye'de ve yurtdışında gerçekleştirilen büyük ölçekli elektrifikasyon projelerine de imza atmaktadır. Yüksek randıman, güvenilirlik ve bakım kolaylığı gibi maliyetleri düşüren ve çevre emisyonlarını azaltan hedeflerini yeni ürünlerle destekleyen ABB Türkiye’de proje mühendisi olarak görev yapan Fikret Usta, teknolojik yenilikleri ve imza attıkları projeleri Vira sayfalarına taşıdı.


Limana demirlemiş gemiler iç ihtiyaç elektrik enerjilerini yardımcı makinelerini kullanarak üretirler. Küçük bir kısmı ise limanda yük boşaltmak için çok büyük güçteki pompa vinç gibi dahili ekipmanlarını kullanabilmek için ana motorlarını kullanmak zorunda kalırlar. İhtiyaç olan bu elektrik enerjisinin gemi üzerindeki yardımcı veya ana makineler yerine şebeke enerjisinden sağlanması durumda çevre etkileri / emisyonlar minimuma indirgenecek, liman işletmesi ve gemi ciddi tasarruf sağlayacaktır.


Gemilerin manevra, yolculuk ve limanda bulunduğu sıralardaki emisyonlarını / yakıt tüketimini gösteren aşağıdaki tabloyu inceleyecek olursak emisyon ve yakıt tüketimi değerlerinin %16’sının limanda olduğunu görebiliriz. Bu emisyonların daha aşağı çekilmesini sağlamak adına “Marpol Annex IV”, “Sulphur Content of Marine Fuels Directive”, “National Emmission Ceiling Directive” gibi düzenlemeler getirilmeye başlanmış ve bu düzenlemelere göre uzun yol sırasında kullanılan yakıtın sülfür seviyesinin %4,5 seviyesinden %1,5 seviyesine inmesi ve limanda olan gemilerin

Bu haber toplam 1930 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.