1. HABERLER

  2. DZKK

  3. ABD’nin Arleigh Burke filosu büyüyor
ABD’nin Arleigh Burke filosu büyüyor

ABD’nin Arleigh Burke filosu büyüyor

Amerikan Donanması’nın en yeni Arleigh Burke sınıfı muhribi suya indirildi. Ingalss Shipbuilding tarafından inşa edilen ve 154 metre uzunluğundaki gemi Aegis muharebe sistemine de ev sahipliği yapıyor.

A+A-

Huntington Ingalss Industries bünyesinde faaliyet gösteren Ingalss Shipbuilding, Amerikan Donanması’nın en yeni Arleigh Burke sınıfı muhribini suya indirdi. Gemi, DDG121 Borda numarası ve USS Frank E. Petersen Jr. Adıyla görev yapacak. Ingalls, bu gemiden önce toplam 30 adet Arleigh Burke sınıfı muhribi teslim etti. Ingalls kızaklarında hâlihazırda Paul Ignatus (DDG117), Lenah H. Sutcliffe Higbee (DDG123) ve Jack H. Lucas (DDG125) inşa hâlinde.

Amerikan Donanması’nın bel kemiğini oluşturan Arleigh Burke sınıfı muhripler, aynı zamanda Aegis muharebe sistemine de ev sahipliği yapıyor. 154 metre uzunluğundaki destroyerlerin ağırlığı, varyantına bağlı olarak 9 bin 200 tona kadar çıkabiliyor. Gelişmiş elektronik sistemlerle donatılan gemiler, yine varyantına bağlı olmak üzere 90 ila 96 adet VLS’ye sahip.

Vira Haber

Bu haber toplam 4886 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.